No Uhaņas izvesto latvieti ievietoja karantīnā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasШереметьево перевело все рейсы из Китая в терминал F
Шереметьево перевело все рейсы из Китая в терминал F - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francija pieņem un izmeklē pasažierus ar aizdomām par koronavīrusu, karantīna no Ķīnas izvestajiem pasažieriem aizņems divas nedēļas.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Latvijas pilsone, kura atradās Ķīnas Uhaņas pilsētā, ir evakuēta uz Franciju, kur viņa pavadīs divas nedēļas karantīnā.

Par to savā Twitter mikroblogā paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

​Latvijas ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris paskaidroja radio Baltkom, ka Uhaņā dzīvo Latvijas pilsone, kura pati vērsās iestādē pēc palīdzības. Tā kā transporta satiksme ar Ķīnu ir apturēta, Latvija palīdzēja viņai izbraukt no valsts. Šobrīd sieviete atrodas Francijā tieši tāpēc, ka šī valsts pieņem un izmeklē pasažierus ar aizdomām par koronavīrusa inficēšanās iespēju.

Министерство здравоохранения Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Koronavīruss "palīdzēs": kā Latvija apdraud Krieviju

Pagājušajā nedēļā Eiropas Savienība aktivizēja pilsoņu aizsardzības mehānismu situācijas fonā ar koronavīrusu. ES pilsoņu atgriešanai no Uhaņas rajona uz Eiropu tika iesaistītas divas Francijas lidmašīnas, turklāt ES līdzfinansēja to transporta izdevumus.

Rinkēvičs pateicās Francijas valdībai par Latvijas pilsones evakuāciju un nosauca to par teicamu Eiropas solidaritātes piemēru.

Visi speciālā reisa pasažieri tika nosūtīti karantīnā. Pēc 14 dienām, ja neparādīsies koronavīrusa infekcijas simptomi, studentei atļaus turpināt ceļu uz Latviju.

Ķīnas varasiestādes 31. decembrī informēja Pasaules Veselības organizāciju par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā, kura atrodas valsts centrālajā daļā. Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV. Inficēto skaits Ķīnā pārsniedzis 17,2 tūkstošus cilvēku, miris 361 cilvēks. Vēl gandrīz 150 saslimuši ārpus Ķīnas, viens no viņiem ir miris. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju.

Ziņu lente
0