Latvijas bagātākā cilvēka bijusī sieva tirgos Baltijā ūdeni no Krievijas

© pixabayВодопроводный кран
Водопроводный кран - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bagātā biznesmeņa bijusī sieva Tatjana Kargina plāno uzsākt Krievijas Pleskavas apgabala ūdens tirdzniecību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Baņķiera Valērija Kargina bijusī sieva plāno tirgot Baltijas valstīs Krievijas minerālūdeni, vēsta Bb.lv.

Kargin Maxim ūdens avots, kuru miljonāra bijusī sieva grasās tirgot Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, atrodas Krievijas Pleskavas apgabalā. Zīmols nosaukts par godu Karginas dēlam.

Tiek atzīmēts, ka "priekšā ir daudz juridisku jautājumu saistībā ar sertifikāciju un minerālūdens ievešanu Baltijas tirdzniecības matricā".

Taču plānots, ka pirmās ūdens partijas parādīsies pārdošanā Baltijā jau šī gada martā.

Водопроводный кран - Sputnik Latvija
Taupa uz bērnu veselības rēķina? Siguldas bērnudārzā audzēkņi dzer krāna ūdeni

Valērijs Kargins ir Latvijas biznesmenis, viens no Parex bankas dibinātājiem. Viņš tika atzīts par vienu no Eiropas biznesa līderiem. Parex banka tika dibināta 1992. gadā un bija viena no lielākajām komercbankām Baltijas valstīs.

Parex bankā atradās daļa Latvijas valdības kontu, kā arī pašvaldību konti. Parex bankas pārstāvniecības, filiāles un meitasuzņēmumi atradās 15 pasaules valstīs.

Taču 2008. gada 8. novembrī, būdama smagā situācijā, banku nacionalizēja Latvijas valdība par 2 latiem (mazāk, nekā 4 eiro).

Līdz 2006. gadam Kargins, kurš bija laulībā ar Tatjanu, iesniedza šķiršanās iesniegumu. Pirms šķiršanās ar sievu viņš bija bagātākais Latvijas iedzīvotājs. Pēc tiesas lēmuma biznesmeņa bijušajai sievai tika mājas Rīgā, Miesnieku, Dzirnavu, Zvanu un Ormaņu ielās, kuru kopējā vērtība sastādīja 4,5 miljonus latu. Pēc šķiršanās Tatjana Kargina kļuva par vienu no bagātākajām neprecētajām sievietēm Latvijā.

2018. gadā tika ziņots, ka baņķiera bijusī sieva ķērās klāt tūrisma biznesam. Pašā Vecrīgas centrā, Miesnieku ielā, viņa izīrēja apartamentus ar guļamistabu ar lielu divvietīgu gultu, dīvānu un atsevišķu vannas istabu.

2017. gadā Kargina nodibināja Igaunijā investīciju kompāniju Family Capital.

Ziņu lente
0