"Varbūt uzreiz nošaut?": Dombrava glābj Latviju no koronavīrusa

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava noraizējies par Latvijas iedzīvotāju drošību un aicina ĀM izolēt no sabiedrības Latvijas valstspiederīgo, kura studē Uhaņā.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava noraizējies, ka Latvijas Ārlietu ministrija grasās palīdzēt Uhaņas universitātes studentei ar repatriāciju. Pēc viņa domām, viņas atgriešanās dzimtenē var radīt draudus, tāpēc ir jāievēro īpaša piesardzība.

"Viena cilvēka intereses nedrīkst nostādīt augstāk par visas sabiedrības interesēm. Ja Ārlietu ministrija no vīrusa skartās Uhaņas vēlas repatriēt Latvijas valstspiederīgo, tad viņam būtu jāpavada karantīnā vismaz divus pilnus inkubācijas periodus, nevis vienu," politiķis ieteica Ārlietu ministrijai.

Taču lielākā daļa komentētāju Dombravas bažas neatbalstīja.

"Sabiedrības intereses sastāv no daudzu vienu cilvēku interesēm..." iebilda apmeklētāja ar lietotājvārdu Burtniece.

​"Par Jūsu medicīnas atklāsmēm jāsmejas vai jāraud? Pieļauju, ka mediķi, atšķirībā no Jums, saprot savus paziņojumus un lēmumus," Dombravam atbildēja Haralds Punculis.

​"Nav ko celt tādu paniku," ieteica apmeklētāja Elza.

​"Es nebrīnītos, ka šis personāžs un viņa organizācija vispār būtu ieteikusi neevakuēt pilsoni,  vai teikusi, ka labāk vispār, lai viņš tur Ķīnā tiek likvidēts... Īsti Staļina mazmabērni.... Nav cilvēka, nav problēmas:))" uzskata Dainis Diegelis.

​"Varbūt uzreiz nošaut? Visus, kuri Latvijā ielido un skaļi par to nepaziņo, nepārbauda uz slimību. Viens uzradās, kurš pats pateica, ka brauc šurp, un tagad viņu taisās uz sētas mieta uzraut," bija sašutis lasītājs ar lietotājvārdu Es rakstu.

Atgādināsim, ka Latvijas pilsone, Uhaņas augstskolas studente izteica ĀM konsulārajam dienestam vēlmi atgriezties dzimtenē.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule telekanālam LTV paskaidroja, ka dzimtenē sieviete ieradīsies ne ātrāk kā pēc divām nedēļām, jo vispirms viņai nāksies Parīzē kopā ar visiem speciālā reisa pasažieriem doties karantīnā.

Ja koronavīrusa infekcijas simptomi neparādīsies 14 dienu laikā, studentei ļaus turpināt ceļu uz Latviju.

Latvijas ĀM pārstāve Guna Japina informēja, ka dzīvesvietu Ķīnā deklarējuši 67 Latvijas valstspiederīgie, par ceļojumiem pa šo valsti informējuši 80 cilvēki.

Ziņu lente
0