"Ārkārtīgi uzbāzīgi": iedzīvotājus kaitina sociālā reklāma piepilsētas vilcienos

© Sputnik / Evgeniy Biatov / Pāriet pie mediju bankasВ салоне электропоезда
В салоне электропоезда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektriskajos vilcienos uz logiem parādījušās uzlīmes ar "Pasažieru vilciens" pakalpojumu reklāmu. Viss jau būtu kārtībā, taču uzraksti atrodas acu līmenī, tāpēc iespēja pavērot ainu aiz loga ir ļoti ierobežota.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Pirms dažiem mēnešiem Autotransporta direkcija sadarbībā ar uzņēmumu "Pasažieru vilciens" organizēja sociālo kampaņu "Pamēģini sabiedrisko!" Projekta mērķis – motivēt pārsēšanos sabiedriskajā transportā, lai mazinātu sastrēgumus uz ceļiem un kaitīgo ietekmi uz apkārtējo vidi, raksta Mixnews.lv.

Grupā Pilsēta cilvēkiem sociālajā tīklā Facebook parādījusies publikācija, ko pavada logu fotogrāfijas ar kampaņas reklāmu logos. Publikācijas autors piebilda, ka pati par sevi sociālā reklāma ir nozīmīga lieta, taču vajadzētu paturēt prātā arī pasažieru ērtības.

"Kampaņas ir apsveicama lieta, tomēr joprojām nekas neietekmē cilvēku vēlmi izmantot sabiedrisko transportu vairāk par augstu servisa līmeni. Servisa līmeni nosaka daudzas lietas, sākot no sabiedriskā transporta grafika biežuma un regularitātes, pieejamību invalīdiem un beidzot pat ar tādiem šķietamiem sīkumiem kā skats pa logu," teikts publikācijā grupā.

Komentētāji piekrita publikācijas autoram. Tika publicētas fotogrāfijas – Latvijas prezidenta Egila Levita brauciens vilcienā Davosā, taču autors parādīja, kā tas izskatītos, ja vilcienā būtu uzņēmuma "Pasažieru vilciens" reklāma.

"Pasažieru vilciens" atzina, ka mērķis bija izvietot uzlīmes redzamākajā vietā, tāpēc bija nolemts izmantot logus. Taču pēc daudzajām pasažieru sūdzībām lēmums tiks pārskatīts, lai atrastu labāko vietu sociālajai reklāmai – lai tā būtu manāma, taču pie tam nesagādātu neērtības.

"Ļoti atvainojamies pasažieriem, kuriem e-biļetes iegādes soļu uzlīme vilciena logos, pievēršot uzmanību lētākam un zaļākam biļetes veidam, rada nepatiku! Izvietošanas laikā to piefiksējām, ņēmām vērā, turpinot procesu ar citu lokāciju, pārvietosim traucējošās. Paldies, ka braucat vilcienā!" kompānijas pārstāvji atbildēja pēc pasažieru sašutuma vētras.

Ziņu lente
0