Fotoradari Latvijā filmēs pārkāpējus no aizmugures

© Sputnik / Sergey MelkonovСтационарный фоторадар на улице Юглас в Риге
Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts policija nolēmusi izmainīt pieeju pret pārkāpējiem un apgrieza fotoradarus uz bīstamiem ceļa posmiem.

RĪGA, 25. janvāris – Sputnik. Lai autovadītāji mazāk pievērstu uzmanības fotoradariem un vairāk domātu par satiksmes drošību, Valsts policija Latvijā liek lietā viltīgu risinājumu, vēsta Mixnews.lv.

Policisti pievērsuši uzmanību tam, ka autovadītāji ievēro ātruma režīmu tikai pašā fotoradaru darbības zonā, savukārt, pabraucot garām šiem kontroles līdzekļiem, momentā uzņem ātrumu.

Латвийская полиция - Sputnik Latvija
Kamera dzērušu vadītāju neapturēs: Rīgas ceļu policijai trūkst 100 cilvēku

Lai tas nenotiktu, fotoradarus apgriezuši otrādi. Tagad viņi fotografēs automašīnu numurzīmes, kuras atrodas aizmugurē. Tas palīdzēs arī labāk kontrolēt motociklistus, kuriem priekšā nav numurzīmju.

Patlaban uz Latvijas ceļiem darbojas 100 stacionārie fotoradari. Neskaitot tos, policijas rīcībā ir vēl 12 pārvietojamie fotoradari.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka "gudrie" fotoradari, kuri aprēķina vidējo kustības ātrumu uz šosejas Tīnuži-Konkese, ir izslēgti. Šāda veida fotoradari ļauj samazināt CSNg skaitu. Tas bija pilotprojekts. Tika paredzēts, ka, ja pilotprojekts izrādīsies veiksmīgs, šādas sistēmas tiks uzstādītas arī uz citiem autoceļu posmiem, kur bieži notiek CSNg. Taču naudas pilotprojekta turpināšanai nepietika.

"Gudrie fotoradari" Latvijā oficiāli tika palaisti 1. aprīlī. Sistēma darbojās sekojoši: šķērsojot konkrētu ceļa posmu, pirmais radars fotografē mašīnas numurzīmi un fiksē laiku. Izbraucot no šī ceļa posma, transportlīdzeklis atkal tiek fotografēts. Pēc tam ar attiecīgas metodoloģijas palīdzību tiek aprēķināts vidējais ātrums, kurš tiek salīdzināts ar šajā posmā atļauto. Ja tas pārsniedz atļauto, vadītājam tiek izrakstīta soda kvīts.

Ziņu lente
0