Kultūras ministrija metas aizstāvēt Dziesmu svētku dalībniekus: viņi nebrauc, lai dzertu

© Foto : info.riga / vizualizācijaТак будет выглядеть Большая эстрада после завершения реконструкции в 2018 году
Так будет выглядеть Большая эстрада после завершения реконструкции в 2018 году - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki gatavojas tiem piecus gadus un nebrauc uz Rīgu, lai dzertu, uzskata Kultūras ministrijā.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. Kultūras ministrijas, kā arī Vispārējo dziesmu un deju svētku rīkošanas komitejas pārstāve Inga Vasiļjeva radio Baltkom ēterā komentēja Latvijas ārstu vēstuli, kurā bija aicinājums aizliegt Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā tirgot alkohola un tabakas izstrādājumus.

Vēstules autori norādīja, ka 30,5% zēnu un 25,6% meiteņu 15 gadu vecumā Latvijā lieto alkoholu, savukārt Bērnu slimnīcā ik gadus nonāk 180 pusaudžu smaga alkohola reibuma stāvoklī.

Курящий подросток - Sputnik Latvija
Pusaudžiem Latvijā draud sods par cigaretēm kabatās, enerģijas dzērieniem un paģirām

Tāpat viņi atgādināja, ka iepriekšēji svētki, kuri notika 2015. gadā, izcēlās ar "ģīboņu epidēmiju" Dziesmu svētku estrādē, kā arī ar masveida alkohola dzeršanu Daugavas krastmalā.

"Mums šī mediķu vēstule, protams, kļuva par sava veida pārsteigumu. Neviens no speciālistiem, kas parakstījās, ne reizi nav mēģinājis tikties ar organizatoriem, noskaidrot, ko un kā dara organizatori. Šajā vēstulē viņi balstās uz 2018. gada statistiku visā valstī. Mūsu iepriekšējie svētki notika 2015. gadā, par šiem svētkiem statistikas par problēmām ar alkoholu vismaz mums nav," pateica Vasiļjeva.

Viņa uzsvēra ka uz Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem brauc bērni, kam ir motivācija tajos piedalīties.

"Uz Rīgu brauc aptuveni 25 tūkstoši skolēnu. Tie ir bērni, kuri piecu gadu laikā regulāri apmeklē nodarbības – dejas, koris vai vēl kaut kas. Tātad viņi ir motivēti, viņi pavada savu brīvo laiku lietderīgi. Savukārt šīs vēstules kontekstā iznāk tā, ka uz Rīgu brauc jaunieši, kuri, teiksim tā, atrodas riska zonā. Tādēļ tas nav taisnīgi attiecībā uz šiem bērniem," nobeigumā sacīja Vasiļjeva.

Ziņu lente
0