Latvijai ļoti vajadzīgi karavīri: aicina pat ārvalstīs dzīvojošos

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский военный за пулеметной установкой на параде в Риге в День независимости Латвии
Латвийский военный за пулеметной установкой на параде в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālie bruņotie spēki aicina visus interesentus mācīties un dienēt – vajadzīgi gan jaunkareivji, gan pieredzējuši speciālisti.

RĪGA, 12. janvāris – Sputnik. Lūznavā netālu no Maltas izveidota bruņoto spēku bāze. Latvijas armija aicina dienestā, vēsta Bb.lv.

Armijā laipni lūgti gan Latvijā, gan citās valstīs dzīvojošie, taču īpaši NBS gribētu redzēt savās rindās Latgales iedzīvotājus.

Механик-водитель латвийской БМП CVRT во время военного парада в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas armija saņēmusi no Lielbritānijas 107 kāpurķēžu kaujas bruņumašīnas

Aicināti gan jaunkareivji, gan rezervisti, kuru vecums ļauj turpināt aktīvo dienestu.

Tāpat armija gaida TIK speciālistus ar pirmā līmeņa augstāko izglītību, telekomunikāciju speciālistus ar pirmā un otrā līmeņa augstāko izglītību. Nepieciešami cilvēki ar vidējo tehnisko izglītību vai darba pieredzi autotransporta remonta un apkalpošanas jomās, autovadītāji ar A, C, D un TR1 (traktoru tehnika) kategorijas tiesībām, kā arī speciālisti ar kategoriju TR2 – militārās tehnikas vadīšana.

Vidusskolu absolventi var iesniegt pieteikumus studijām trijās profesionalajās bakalauru programmās Kara akadēmijā. Pilsoņi ar otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību var pieteikties studijām programmā "Komandējošā sastāva virsnieks".

Kara akadēmija gaida arī ārstus, juristus un ekspertus informācijas un telekomunikāciju nozarē studijām programmā "Virsnieka speciālista pamatkurss".

Обучение добровольцев сирийской армии в пригороде Дамаска - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas amazones – NATO pēdējā rezerve Austrumeiropā

Atzīmēts, ka no 8.janvāra 40 jaunkareivji pēc apmācības kursa beigām jau sākuši mācības Kājnieku skolā. Viņu vidū ir 5 meitenes.

Latvijas NBS plāno šogad saņemt 700 jaunus karavirus.

Dienests NBS garantē stabilitāti, konkurētspējīgu atalgojumu (no 900 eiro pēc nodokļu nomaksas), visas sociālās garantijas, karjeras izaugsmi, bet nākotnē – pienācīgu pensiju.

Iepriekš Latvijas armija sāka īpašu kampaņu ar mērķi piesaistīt dienestam profesionālo kareivju rindās arī daiļā dzimuma pārstāves.

​2019. gada decembrī NBS bija vakanti 8% amatu – aptuveni 500 darba vietas. Par sievietēm vispiemērotākajām armijā tiek uzskatītas 12 specialitātes, kuru vidū ir jurists, mediķis, personāla speciālists un grāmatvedis.

Jāpiebilst, ka Latvija ierindojusies starp pirmajām piecām NATO dalībvalstīm ar lielāko skaitu sieviešu bruņotajos spēkos. Vairāk nekā 15% kareivju ir sievietes.

2019.gada vasarā NBS komandieris Leonīds Kalniņš pastāstīja, ka sievietes NBS rindās rada skaudību Latvijas sabiedroto vidū. Turklāt sievietes, pateicoties savai pacietībai, centīgumam un disciplīnai daudzviet pārspēj vīriešus.

Ziņu lente
0