"Atšķaida gāzi ar gaisu": celtnieks atrada iemeslu, kādēļ atslēdzās apkures katls

© Foto : pixabay / Life-Of-PixГазовые трубы
Газовые трубы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc gāzes katla atslēgšanās Latvijas kompānijas pārstāvim, kura nodarbojas ar remontu un būvniecību, radās aizdomas par to, ka gāzes kompānija piegādā nekvalitatīvu izejvielu.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Sociālo tīklu Latvijas segmentā strauju popularitāti uzņem Vladimira Vološina, kādas vietējās celtniecības kompānijas pārstāvja, video, kurā viņš atmasko gāzes piegādātājus privātajiem patērētājiem.

Savā video vīrietis stāsta, ka Latvijas Gāzei ir parādījies jauns "stiķis" - "atšķaidīt gāzi ar gaisu".

Pie šāda secinājuma celtnieks nonāca pēc gāzes katla atslēgšanās kādā no privātmājām.

"Desmitos vakarā mājā pazuda gāze. Protams, piezvanījām avārijas dienestam un centāmies noskaidrot, kas ir noticis," stāsta Vladimirs.

Газодобывающее предприятие компании Укргаздобыча во Львовской области - Sputnik Latvija
Ekonomikas ministrs pastāstīja par Latvijas plāniem saistībā ar vienošanos ar Gazprom

Taču avārijas dienesta dispečere apgalvoja vīrietim, ka nekādi remontdarbi šajā gāzes līnijā netika veikti, un izteica pieņēmumu, ka problēmas ir saistītas ar pašu katlu.

Taču drīzumā noskaidrojās, ka "problēmas ar katlu" tovakar bija arī citās kaimiņu mājās, kur arī nekādi remontdarbi veikti netika.

Pēc Vladimira teiktā, notikuma vietā ieradās gāzes avārijas dienests, kura darbinieki paziņoja, ka par katla atslēgšanās iemeslu, iespējams, kļuva gaisa nokļūšana gāzes sistēmā. Pēc viņu skaidrojuma varēja saprast, ka automātiska atslēgšanās var notiks drošības nolūkos, kad sistēmā parādās liels daudzums gaisa.

Uz celtnieka jautājumu, vai tas nozīmē, ka patērētāji maksā par gaisu, avārijas brigādes darbinieki neko neatbildēja.

"Taču es sapratu, ka Latvijas Gāze nedaudz pievieno klāt gaisu, mūsu skaitītāji griežas, un mums atnāk interesanti rēķini," nonāca pie secinājuma celtnieks.

Pēc viņa sacītā, tagad pat viņam "rodas ideja grozīt skaitītājus, ja jau Latvijas Gāze ir tik gudra".

Sociālo tīklu lietotāji dažādi reaģēja uz apsūdzību tajā, ka Latvijas Gāze tirgo gaisu. Vieni piekrita video autoram un pat pastāstīja līdzīgus stāstus, bet citi nosauca šo atmaskošanu par "absolūtu murgu".

Savukārt kompānija Latvijas Gāze pāradresēja visas pretenzijas attiecībā uz zilās degvielas kvalitāti firmai Gaso, kura atbild par gāzes uzskaiti un piegādi Latvijā.

Jāatzīmē, ka mīts par "atšķaidīto gāzi" ir samērā noturīgs. Taču speciālisti apgalvo, ka samaisīt gāzi ar gaisu tehniski ir samērā sarežģīti, tādēļ tas ir ekonomiski nepamatoti un turklāt ārkārtīgi bīstami.

Ziņu lente
0