Politika

Karajevs par Latvijas iestāšanos ES un NATO: nav skaidrs, kā lai tagad zoles iztīra

© SputnikДэги Караев
Дэги Караев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas sabiedrībā pieaug uztraukuma celšanās tendence saistībā ar nākotni: visi jaunie likumi un valdības nolūki ir prettautiski, paziņoja sabiedriskais aktīvists Degi Karajevs.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Pieaug Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri, domājot par savu nākotni un savas ģimenes nākotni, izjūt bailes, liecina 2019. gada decembrī sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti. 53% respondentu paziņoja, ka raugās nākotnē ar cerību, 38% - izjūt bailes, un tas ir par 5% vairāk, nekā 2018. gadā.

Latvija ārzemnieku acīs izskatās daudz labāk, nekā tas jūtams pašā valstī – tikai vietējie iedzīvotāji saprot visus trendus, un tie ir bēdīgi, paziņoja Karajevs Sputnik Latvija intervijā.

Латвийский общественный активист Дэги Караев - Sputnik Latvija
Politika
Karajevs: Latvijas tauta spiesta paciest nekompetentu ministru

"Visi jaunie likumi un valdības iniciatīvas ir kaut kādas prettautiskas: tas ir gan akcīzes nodokļa palielinājums, gan krievu skolu slēgšana, un tuvākajā perspektīvā arī krievu bērnudārzu slēgšana, tie ir arī Satversmes tiesas neloģiskie lēmumi, praktisku rezultātu trūkums mediķu protestu iniciatīvās. Pilna tautas un valsts nošķirtība vienai no otras," pateica Karajevs.

Viņš piebilda, ka optimismu Latvijas iedzīvotājiem nerada arī ilggadējs valsts mērķu un perspektīvu trūkums.

"Sākumā mēs cīnījāmies ar PSRS, pēc tam – par iestāšanos ES, iestājāmies NATO, ieviesām eiro, bet tagad mums nav nekāda mērķa – viss ir ieviests, visur esam iekāpuši. Nav skaidrs, kā lai tagad no tā visa zoles iztīra," nobeigumā sacīja Karajevs.

Караев о вступлении Латвии в ЕС и НАТО: непонятно, как подошвы теперь очистить
Ziņu lente
0