Ātrā palīdzība Latvijā cer uz kooperāciju ar armiju un Robežsardzi

© Sputnik / Sergey MelkonovВертолет Agusta 109E Power погранохраны Латвии
Вертолет Agusta 109E Power погранохраны Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja pastāstīja savā Twitter mikroblogā par mediķu gatavību jauniem izaicinājumiem.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Pacientu pārvadāšana pa gaisu un kooperācija ar Latvijas armiju un Robežsardzi – šāda ir Latvijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta jaunā stratēģija, vēsta Mixnews.lv.

Par to savā Twitter mikroblogā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule.

"Mūsu jaunā NMP dienesta stratēģija paredz palielināt gaisa transportēšanu skaitu un uzlabot sadarbību ar Latvijas armiju un robežsardzi! Mediķi apliecina savu gatavību šādām operācijām! Īsā laikā divas evakuācijas! Lepojos!" uzrakstīja Cipule.

Tiek ziņots, ka ik gadu vairāki desmiti ātrās palīdzības mediķu mācās sniegt ārkārtas palīdzību ar helikoptera izmantošanu sadarbībā ar Latvijas NBS. Patlaban rīkoties šādās situācijā prot jau 400 ātrās palīdzības darbinieki.

"Romantika"

Svētdien, 5. janvārī, mediķiem radās iespēja pielietot savas prasmes, kad Latvijas Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma signālu no prāmja "Romantika".

Prāmis devās no Rīgas uz Stokholmu. Vienam no pasažieriem pēkšņi kļuva slikti un viņam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Латвийские пожарные - Sputnik Latvija
Latvijas ugunsdzēsēji daļēji uzņemsies "ātrās palīdzības" ārstu funkcijas

Tad uz Baltijas jūru tika nosūtīts Latvijas Gaisa spēku Mi-17 ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas speciālistu brigādi.

Mediķu pavadībā pacientu nogādāja Rīgā. Helikopters nosēdās Uzvaras parkā, pacientu nogādāja tuvākajā slimnīcā.

Otrdien, 7. janvārī, palīdzība bija nepieciešama bērnam, kurš ceļoja ar prāmi "Romantika". Kopīgiem ātrās palīdzības mediķu un Latvijas NBS Jūras spēku spēkiem viņu evakuēja un nogādāja slimnīcā.

Arī decembrī mediķi evakuēja cilvēku no prāmja. Desmitajā decembrī Latvijas Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma no Igaunijas meklēšanas un glābšanas centra informāciju par to, ka cilvēkam uz prāmja "Romantika", kurš devās no Stokholmas uz Rīgu, pēkšņi ir kļuvis slikti.

Ziņu lente
0