Sākta parakstu vākšana par Rīgas un Jūrmalas apvienošanu

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийЮрмальский глобус на улице Йомас
Юрмальский глобус на улице Йомас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iniciatīvu par Rīgas un Jūrmalas apvienošanu uzsācis viens no partijas "Jaunā saskaņa" līderiem Jānis Kuzins.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Sabiedrisko iniciatīvu portālā manabalss.lv iesniegts ierosinājums apvienot Rīgu un Jūrmalu.

Iniciatīvas anotācijā norādīts, ka, apvienojot Rīgas un Jūrmalas pilsētas, "tiktu atjaunota vēsturiskā tradīcija, kad Jūrmala bija Rīgas pilsētas sastāvā. Tikai ar padomju varas palīdzību 1959. gadā Jūrmala tika atdalīta no Rīgas, radot neloģisku divu pilsētu līdzās pastāvēšanu bez vienota attīstības redzējuma".

Международная награда Голубой флаг - Sputnik Latvija
Pārāk dārgi: Jūrmalas pludmales var palikt bez "Zilajiem karogiem"

Iniciatīvas  autori uzskata, ka pēc pilsētu apvienošanas būs jāorganizē jaunas pašvaldības vēlēšanas, nāksies apvienot pilsētu satiksmi un sabiedrisko transportu, radīt efektīvāku pašvaldības uzņēmumu pārvaldu. Patlaban jau sākusies teritoriālā reforma, kuras ietvaros iedzīvotājiem ir jādod iespēja sniegt savu priekšlikumus.

Iniciatīvas autori uzskata: "Tā kā daudzi jūrmalnieki strādā Rīgā un maksā nodokļus Rīgā, tiem būs iespējas arī baudīt visas vienotas pilsētas dotās iespējas, sociālo labklājību un drošību. Tiks izveidots vienots sabiedriskā transporta tīkls. Tas arī atrisinātu daudz problēmu, ieskaitot jautājumu par iebraukšanas maksu, vienotu satiksmi sociālajām grupām, skolu un bērnudārzu trūkumu, uzlabotu nodarbinātību, un Rīga daudz aktīvāk attīstītu Jūrmalu kā kūrorta zonu, piesaistot Rīgas tūristus šai Rīgas daļai."

Iniciatīvas autors ir viens no partijas "Jaunā saskaņa" līderiem Jānis Kuzins. Pašlaik iniciatīvu parakstījuši trīs cilvēki. Lai iniciatīvu būtu iespējams iesniegt izskatīšanai Saeimā, ir jāsavāc desmit tūkstoši Latvijas pilsoņu parakstu.

Ziņu lente
0