Apinis nosaucis galveno problēmu, ar ko saskaras samazinātās NMPD brigādes

© Foto : Министерство здравоохраненияПетерис Апинис, экс-руководитель Латвийского общества врачей, главный редактор журнала "Латвийский врач"
Петерис Апинис, экс-руководитель Латвийского общества врачей, главный редактор журнала Латвийский врач - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis komentēja ātrās palīdzības vadītājas Lienes Cipules sacīto, kura pieprasa neatliekamās palīdzības brigādes divu cilvēku sastāvā.

RĪGA, 1. janvāris – Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule uzskata par pareizu ātrās palīdzības brigāžu veidošanu no diviem cilvēkiem. Pēc Cipules sacītā, ātrās palīdzības darbinieki atbalstīja izmaiņas: vieni ir gatavi paši sēsties pie stūres, citi – braukt vieni ar šoferi.

Ar ātrās palīdzības divu cilvēku brigādēm nebūtu bijis nekādu problēmu, ja neatliekamās palīdzības dienestā strādātu tikai vīrieši, paziņoja Sputnik Latvija Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.

Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Ārstu nebūs tikpat daudz, kā agrāk: ātrajai palīdzībai iepirks mazākas un lētākas mašīnas

"Man dažkārt ir grūti iedomāties, kā divas trauslas sievietes tiek galā ar šādām situācijām. Tas ir smags fizisks darbs – uzkāpt piektajā stāvā, nest slimnieku, reanimēt viņu. Ne vien Latvijā, bet arī visā Austrumeiropā medicīna – tas ir sieviešu darbs: 90% visu medicīnas darbinieku ir sievietes," norādīja Apinis.

Latvijas NMPD tuvāko sešu gadu laikā pāries pie darba brigādēs, kuras sastāvēs no diviem cilvēkiem, iepriekš paziņoja Cipule. Pēc viņas teiktā, tā var būt gan brigāde ar diviem mediķiem, gan brigāde ar mediķi un apmācītu autovadītāju. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam trūkst vairāk nekā 500 speciālistu, konstatēja Cipule.

Апинис объяснил, в чем проблема бригад скорой помощи из двух человек
Ziņu lente
0