Latvija joprojām uzskata, ka interesē Krieviju: VDD atskaitījies par draudiem

© Sputnik / Georgiy Zimarev / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащий на пункте управления огнем во время тактических артиллерийских учений на полигоне Молькино в Краснодарском крае
Военнослужащий на пункте управления огнем во время тактических артиллерийских учений на полигоне Молькино в Краснодарском крае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) nosaucis galvenos draudus, kuri sagaida valsti 2020. gadā.

RĪGA, 29. decembris – Sputnik. Latvija uzskata, ka 2020. gadā par to neparasti aktīvi interesēsies Krievija un Ķīna. Par to brīdina Valsts drošības dienests (VDD), vēsta Bb.lv.

Маргарита Драгиле - Sputnik Latvija
Dragile: var palikt krievam un mīlēt Latviju kā savu dzimteni

VDD ir pārliecināts, ka jaunajā gadā nemainīgi augsta būšot Krievijas, NVS un Ķīnas specdienestu aktivitāte. Par to, kādas tieši Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) valstis veiks aktīvu izlūkošanu Latvijā VDD, noklusēja.

Sīkāk par to, kā ārvalstu izlūkdienesti plāno darboties Latvijā, VDD sola pastāstīt publiskajā pārskatā, ar ko iepazīstinās 2020. gada sākumā.

Iepriekš vēstījām, ka Latvijā strādā trīs specdienesti, kas atbild par valsts mierīgu dzīvi: Valsts drošības dienests, Satversmes aizsardzības birojs un Militārās izlūkošanas un drošības dienests.

2019. gada aprīļa sākumā Latvija kārtējo reizi publicēja atskaiti, - tajā iekļuva liels skaits organizāciju, kas Latvijā nodarbojas ar krievvalodīgo tautiešu atbalstu un krievu kultūras atbalstu.

VDD pat pauda aizdomas par akciju "Nemirstīgais pulks", kas tiek organizēta par godu Uzvaras dienai 9. maijā. Atskaitē teikts, ka pasākums notiek kopš 2015.gada vairāk nekā 80 valstīs, tostarp arī Latvijā. Tāpat pieminēts, ka akcija "Nemirstīgais pulks" Rīgā ir lielākā aiz Krievijas robežām, tās organizatori strādā "Nemirstīgā pulka" starptautiskajā koordinācijas padomē, kopā ar pārstāvjiem no Krievijas, Krimas, Izraēlas, Vācijas, Norvēģijas un Kirgīzijas.

Газеты - Sputnik Latvija
Aiz ausīm pievilkts: deputāti neatrada Krievijas preses "kaitīgo ietekmi" Latvijā

Tika pieminēta arī kustība "Uzvaras brīvprātīgie". Dokumentā pieminēts, ka tā ir "tā saucamā antifašistiskā" kustība, kas pārsvarā aicina jauniešus piedalīties "tā saucamās Uzvaras dienas" pasākumu organizācijā un kara memoriālu atjaunošanā dažādās pilsētās Krievijā.

Toreiz Krievijas vēstniecība Latvijā šī pārskata kontekstā atgādināja Latvijai, ka tā varētu ķerties pie īsta darba savas valsts attīstības labā, nevis bezgalīgi meklēt kaut kādus spokainus stiķus.

Ziņu lente
0