Latvija panikā iepērk jaunus vilcienus: vecos dzinējus no Krievijas nelabo sankciju dēļ

© RVR.lvЭлектропоезд производства РВЗ
Электропоезд производства РВЗ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijai nāksies steigšus iepirkt vilcienus, kamēr ASV noteikto sankciju dēļ pasažieri nav spiesti staigāt kājām.

RĪGA, 29. decembris – Sputnik. Trešā daļa dīzeļa vilcienu Latvijā ir cieši saistīti ar Krieviju – to dzinēji ražoti Krievijā, rūpnīcā "Zvezda", vēsta Bb.lv.

"Pasažieru vilciens" ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas nodarbojas ar pasažieru pārvadāšanu pa platsliežu dzelzceļu, un noraizējies, ka neizdosies salabot Krievijā ražotos dzinējus pasažieru pārvadāšanai uz Daugavpili, Cēsīm, Liepāju un citām pilsētām.

Šī iemesla dēļ Latvijas Satiksmes ministrija izsludinājusi divus jaunus konkursus vilcienu iepirkumam. Pie tam lokomotīves ir jāiegādājas tuvākajā laikā.

Электропоезд - Sputnik Latvija
Linkaits: vilciens Rīga-Bolderāja parādīsies pēc trīs gadiem

Katrs vilciens izmaksās aptuveni 7 miljonus eiro. Tos piegādās kompānija "Škoda". Satiksmes ministrs Tālis Linkaits plāno nomainīt visu parku līdz 2023.gadam.

Vienīgais glābiņš Latvijai būtu Eiropas Savienības līdzfinansējums. Veco dīzeļvilcienu nomaiņu pret jaunajiem varētu apmaksāt eirofondi, jo tā veicinās apkārtējās vides uzlabošanos.

Iepriekš vēstīts, ka Latvija ir saskārusies ar Krievijā ražoto dīzeļa dzinēju remontu, jo ASV ieviestās sankcijas atņēmušas iespējas iegādāties rezerves daļas.

Jāpiebilst, ka Linkaits iepriekš pauda cerību, ka vecos elektrovilcienus izdosies pārdot. Pēc viņa vārdiem, RVR vilcienus vēl iepērk vairākas Vidusāzijas valstis, piemēram, Tadžikistāna un Uzbekistāna.

Ziņu lente
0