LTV7 redaktore: krievu žurnālisti Latvijā – izmirstoša suga

© Sputnik / Sergey MelkonovТелебашня на Закюсале
Телебашня на Закюсале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo piecpadsmit gadu laikā Latvijā pakāpeniski pazūd avīzes un telekanāli krievu valodā. Drīz pienāks arī LTV7 kārta.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Latvijā pamazām izzūd žurnālistika krievu valodā, pastāstīja sabiedriskā telekanāla LTV7 "krievu apraides" galvenā redaktore Jekaterina Safronova radio Baltkom ēterā.

Protesta akcija pret mazākumtautību skolu pāreju pie latviešu mācību valodas - Sputnik Latvija
Strādā par Kremļa naudu: LTV7 tiek kritizēts par protesta akcijai veltītu sižetu

Iepriekš Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes jaunais vadītājs Ivars Āboliņš paziņoja, ka iebilst pret valsts līdzekļu tēriņiem pārraidēm krievu valodā sabiedriskajos medijos.

"Ko nu tur lieki runāt, krievu žurnālisti Latvijā saprot, ka žurnālistika pamazām izmirst. Kad sāku ceļu žurnālistikā pirms gadiem piecpadsmit, es to sāku avīzē, kuras vairs nav. Turpināju ceļu citā avīzē, kuras arī vairs nav, tādas, kāda tā reiz bija. Strādāju televīzijā, kuras arī vairs nav. Arī mani kolēģi ir nākuši no avīzēm, kuru vairs nav. Mēs esam izmirstoša suga, tāpēc mums tik ļoti sāp, kad dzirdam, ka priekš mums nevajag tērēt valsts naudu, nevajag tērēt laiku. Man šķiet, ka mēs esam jauki, un arī jūs esat jauki, un Latvijā vēl ir daudz pietiekami talantīgu žurnālistu. Mums ir jāturas līdz pēdējam, neskatoties ne uz kādiem izteikumiem," paziņoja Safronova.

Telekanāls LTV7 ir viens no sabiedriskajiem medijiem Latvijā, kuri saņem finansējumu no valsts budžeta. LTV7 vairākas reizes nedēļā laiž klajā programmas krievu valodā un ikdienas ziņu izlaidumu. Tāpat sabiedrisko mediju sastāvā iekļauts radiokanāls LR4 krievu valodā.

Телебашня на Закюсале - Sputnik Latvija
NEPLP vadītājs: mazākumtautību valodām vieta internetā

Iepriekš Latvijā nāca klajā piecas dienas avīzes krievu valodā, šodien palikusi tikai viena. 2016. gadā darbu beidza telekanāls krievu valodā TV5.

Baltijas valstu valdības jau vairākkārt centušās kaitēt krievvalodīgo un Krievijas mediju darbam. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka nepārprotami redzamas šo valstu koordinētu darbību pazīmes un kampaņa ar mērķi diskreditēt Krievijas medijus. Mediju vajāšanas gadījumi Baltijas valstīs, atzīmēja Krievijas ĀM, "uzskatāmi demonstrē, ko patiesībā vērti Viļņas, Rīgas un Tallinas demagoģiskie paziņojumi par uzticību demokrātijas un vārda brīvības principiem."

Ziņu lente
0