Raimonds Pauls spriež par bēgšanu no Latvijas

© Sputnik / Sergey MelkonovМаэстро Раймонд Паулс
Маэстро Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
25.janvārī, līdz ar ķīniešu Jaunā gada iestāšanos, par 2020.gada aizbildni kļūs žurka – dzīvnieks, kas ķīniešu horoskopā asociējas ar gudrību, bagātību un spēju gūt labumu jebkurā situācijā.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Austrumu kalendārs nosaka, ka 2020.gads būs Žurkas gads. Zem šīs zīmes dzimis arī slavenais Latvijas komponists Raimonds Pauls. Intervijā žurnālam "Privātā Dzīve" maestro atklāja, ko sagaida no nākamā gada.

Taujāts par to, kādas īpašības komponists aizlienējis no žurkas, maestro atbildēja nekavējoties: viņš savus konkurentus nokodīšot.

Pie tam sarunā ar žurnālistu Pauls ironiski atzina, ka nākamais gads atkal nesīs kaut kādus brīnumus, jo, pēc viņa domām, šajā valstī nekas cits nav gaidāms. Tāpat žurnālisti apjautājās Paulam par žurkām veltītu aforismu – sak, tās pirmās pamet grimstošu kuģi, un vēlējās noskaidrot, vai arī maestro raksturīga spēja pazust, pirms nav par vēlu.

Vai tad jau jābēg prom? – atvaicāja Pauls un atklāja: pēc viņa domām, aizmukuši jau tik daudzi, ka drīz vairs neviens nepaliks. Tomēr komponists atzina, ka vajag sajust, kura brīdī paiet malā, un atcerējās, ka viņa dzīvē tā jau pāris reizes gadījies, ka vajadzējis paieties malā.

Austrumu kalendārs pauž, ka 2020.gads aizritēs zem baltās vai metāiskās žurkas zīmes. Žurka ir pirmais ķīniešu horoskopa dzīvnieks – tā aizsāk jaunu divpadsmit gadu ciku Austrumu kalnedārā.

Atšķirībā no mums ierastā eiropiešu jaunā gada, kas sākas 1.janvārī, Baltās Metāliskās Žurkas  gads sāksies mazliet vēlāk.

Žurkas gada sākums tiek aprēķināts pēc Mēness kalendāra – tas būs otrais Jaunais Mēnesis pēc ziemas saulgriežiem. Tātad ķiniešu jaunais 2020.gads sāksies 2020.gada 25.janvārī pl. 00:03.

Ķīniešu horoskops pauž, ka Žurkas gada un metāla stihijas kombinācija nesīs panākumus mērķtiecīgiem un ambicioziem cilvēkiem.

Ziņu lente
0