Kurš būs ieguvējs sakarā ar atvieglojumu atcelšanu minibusos un cik Rīga ietaupīs

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийРижский микроавтобус
Рижский микроавтобус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā "Rīgas satiksmē" skaidro izmaiņas galvaspilsētas mikroautobusu tīklā, kam tās ir izdevīgas un kad Rīgai un Pierīgai būs vienota biļešu sistēma.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. Pateicoties atlaižu atcelšanai braucieniem atsevišķos minibusos "Rīgas satiksme" grasās ietaupīt vismaz 1,7 miljonus eiro, vēsta TV3.

Izmaiņas ir saistītas ar uzņēmuma vadība vēlmi efektīvāk izmantot resursus un novērst maršrutu dublēšanu.

Kam tagad būs ērti mikroautobusi

No 2020. gada 1. janvāra mainīsies vairāku mikroautobusu numerācija: cipars 2 tiks aizvietots ar 3 – 237. kļūs par 337., 241. – par 341., 244. – par 344. Pārdēvētajos maršrutos tiks atcelti atvieglojumi.

"Jā, trīs minibusos mainās maršruta numerācija, tajos atlaides nevarēs izmantot. Izmaiņas ir ar mērķi efektivizēt tīklu. Daudzi minibusi jau dublējas ar autobusiem, trolejbusiem, tramvajiem," norādīja "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševica.

Viņa atzīmēja, ka pateicoties šādiem pasākumiem izdosies ietaupīt 1,7 miljonus eiro, savukārt atsevišķiem pasažieriem mikroautobusi kļūs pat ērtāki.

"Daudziem cilvēkiem tas būs ērti izmantojams – tiem, kas maksā pilnu cenu. Tie [transporta līdzekļi] būs tukšāki un varēs ātrāk nonākt galamērķī," paziņoja Bartaševica.

Grūtāk nokļūt centrā

Nopietnas izmaiņas sagaida Ziepniekkalna un Juglas iedzīvotājus – 40. autobusa vietā, kurš savienoja abus mikrorajonus, kursēs trolejbuss.

Šo ideju kritizē biedrība "Pilsēta cilvēkiem". Tur uzskata, ka tādējādi pasažieriem būs daudz sarežģītāk nokļūt centrā, jo maršruts nebūs ātrs un neies taisnā ceļā.

"Rīgas satiksmē" skaidro: šobrīd Rīgas domes Satiksmes departaments veic darbus, lai uzlabotu gan Graudu ielas, gan Salu tilta satiksmes plūsmu.

Vienota biļešu sistēma

Satiksmes ministrijā atzīmēja, ka atlaižu samazinājums minibusos neietekmēs valsts finansējuma apmēru uzņēmumam.

Taču ministrija vēlētos nodrošināt ciešāku Rīgas un kaimiņu pašvaldību transporta infrastruktūras mijiedarbību.

"Pagaidām "Rīgas satiksmē" nav ar ko runāt. Nespēju izsekot, kāda padome vai valde kārtējo reizi atrodas pie varas. Tad, kad situācija būs skaidra, būs par situāciju jārunā.

Jābūt kopīgai sistēmai Rīgā – Pierīgā, jārunā par vienoto biļešu sistēmu. 2021. gadā mums būs risinājums, aicinām arī Rīgu tam pievienoties," uzsvēra Linkaits.

Ziņu lente
0