Anomāli silts decembris: gaisa temperatūra Latvijā atkal uzstāda jaunu rekordu

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasТермометр на окне
Термометр на окне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd Latvijā ir tikpat silts, kā oktobrī; vidējā gaisa temperatūra ir 4 grādus augstāka par klimatisko normu.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. Decembra pirmajās divās dekādēs vidējā gaisa temperatūra Latvijā sastādīja +2,6 grādus, kas ir 4 grādus virs klimatiskās normas, raksta Tvnet.lv ar atsauci uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem.

Tiek ziņots, ka mēneša pirmā dekāde bijusi par 3,7 grādiem siltāka par normu, savukārt otrā – par 4,3 grādiem, nekā vidēja laika periodā no 1981. līdz 2010. gadam.

Мокрый снег - Sputnik Latvija
Gaidām aukstumu: sinoptiķi pastāstīja par laikapstākļiem pēc Ziemassvētkiem

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka tuvākajās dienās Latvijā saglabāsies ziemai netipiski laikapstākļi: lielākajā valsts teritorijā būs drēgns un lietains laiks.

Pirmajos Ziemassvētkos Latvijai no dienvidiem pietuvosies neliels ciklons, tādēļ saglabāsies drēgni laikapstākļi, savukārt lielākajā valsts daļā ir iespējams neliels lietus. Ilgstoši nokrišņi ir gaidāmi Latvijas austrumos un centrālajos rajonos. Atsevišķās vietās ir iespējama migla. Gaisa temperatūra gan dienā, gan naktī būs +3…+6 grādu robežās.

Nedēļas otrajā pusē laikapstākļi būtiski nemainīsies, taču sākot no ceturtdienas Latvijā ienāks aukstās gaisa masas. Taču temperatūra zem nulles ir gaidāma tikai valsts austrumos. Iespēja, ka termometra stabiņi pazemināsies zem -10 grādiem, nav liela.

Laikapstākļus noteiks ziema spiediena zona, tādēļ vietām ir iespējami nokrišņi – lietus un slapjš sniegs.

Ziņu lente
0