Nāvējošā piestātne: Andrejsalā turpina slīkt cilvēki

© Sputnik / Sergey MelkonovПричал на Андрейсале популярное место отдыха у рижан
Причал на Андрейсале популярное место отдыха у рижан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Brīvosta sola janvārī uzstādīt Andrejsalas piestātnē nepieciešamos drošības līdzekļus; decembrī tur noslīcis vēl viens cilvēks.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Andrejsalas apkaimē Rīgā noslīcis vēl viens cilvēks, vēsta Latvijas Radio 4.

Rīgas Pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Zemene vēsta, ka trauksmes zvans tika saņemts svētdien dienā:

"Plkst. 14:03 Pašvaldības policija saņēma izsaukumu no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta par to, ka Daugavā Andrejostas rajonā ūdenī atrodas cilvēka līķis. Pašvaldības policijas darbinieki ieradās uz izsaukumu un konstatēja, ka ūdenī patiešām atrodas cilvēka līķis, kurš, spriežot pēc visa, noslīcis ne izsaukuma dienā, bet jau pirms kāda laika. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki ar motorlaivu devās uz notikuma vietu un nogādāja līķi krastā. Pie viņa tika atrasta soma, kurā, iespējams, bijuši personību apliecinoši dokumenti. Visas šīs mantas tika nodotas Valsts policijai. Pateicoties šiem dokumentiem, policijai, visticamāk, izdosies noskaidrot bojāgājušā identitāti, un radinieki varēs atpazīt noslīkušo."

Отдыхающие в зоне отдыха развлекательного комплекса Рублевка в Чемальском районе Республики Алтай - Sputnik Latvija
Slīkstošs cilvēks klusē: kā nepieļaut traģēdiju pludmalē

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola apstiprināja, ka tika atrasts līķis:

"Jā, mums bija izsaukums divos dienā svētdien, mēs strādājām kopā ar Pašvaldības policiju. Mēs veicām tehnisko darbu, izcēlām cilvēka līķi no ūdens, tālāk jau pieslēdzās policijas darbinieki. Zināms, ka pustrijos dienā līķis jau tika izcelts no ūdens un nogādāts krastā."

Izmeklēšana noskaidros notikušā apstākļus, kā arī bojāgājušā identitāti.

Saskaņā ar Valsts policijas datiem, šis ir jaut piektais noslīkušais Andrejsalā pēdējo divu gadu laikā. šogad Neatkarības dienas svinību laikā Daugavā iekrita 17 gadus vecs pusaudzis, viņam pakaļ ūdenī ielēca meitene. Viņu izglāba klāt piesteigušais Pašvaldības policijas kuteris. Pusaudzi neizdevās glābt.

Pēc tam galvaspilsētas aktīvisti noskaidroja, ka bīstamā vieta piestātnē pieder Rīgas ostai, un vērstās pie tās ar atklātu vēstuli, piedāvājot uz sava rēķina aprīkot krastmalu ar kāpnēm, izvietot glābšanas riņķus un virves, lai nodrošinātu šo vietu.

Rīgas Brīvostas pārstāvji sniedza oficiālu atbildi, kurā apsolīja aprīkot piestātni ar visu nepieciešamo līdz janvāra beigām.

Cilvēks gāja bojā piestātnē jau pēc šīs atbildes.

Ziņu lente
0