No 1. janvāra uz Brasas tilta var tikt apturēta tramvaju satiksme

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на Брасовском мосту в Риге
Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja līdz 1. janvārim Rīgas dome neuzdos atsākt remontdarbus uz Brasas tilta, uz tā tiks slēgta jebkāda transporta satiksme, tostarp sabiedriskā transporta satiksme.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Sakarā ar neiespējamību sastrādāties ar Rīgas domes Satiksmes departamentu un vienoties par Brasas tilta konservācijas darbu veikšanu SIA Kauno tiltai draud no 2020. gada 1. janvāra slēgt tramvaju satiksmi uz tilta, vēsta BB.lv.

Pēc Brasas tilta rekonstrukcijas uzsākšanas šī gada pavasarī atbildīgie dienesti konstatēja, ka, saskaņā ar rekonstrukcijas projektu, pēc remontdarbu pabeigšanas tilta nestspēja nebūs pietiekama zemās grīdas tramvajiem. Rezultātā Rīgas domei bija paredzēts pieņemt lēmumu – papildināt esošo būvprojektu vai būvēt jaunu tiltu.

Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
"Nauda pazudīs "melnajā caurumā": opozīcija ir pret jaunām dotācijām "Rīgas satiksmei"

Šī gada septembrī tika panākta vienošanās, ka tilta rekonstrukcija tiks turpināta esošās būvatļaujas ietvaros, jauns iepirkums netiks rīkots un Lietuvas uzņēmums Kauno tiltai turpinās darbus.

Saskaņā ar grafiku, ceļu pārvada konservācijas darbi bija jāpabeidz līdz decembra beigām, taču tie vēl pat nav iesākti.

Uzņēmuma vadība vērsusies pie Rīgas mēra Oļega Burova un "Rīgas satiksmes" norādot uz to, ka jau divas reizes departamentam tika iesniegts piedāvājums cenu aptaujas rīkošanai par tilta konservācijas darbiem, taču aicinājums noslēgt līgumu joprojām nav saņemts.

Pēc celtnieku sacītā, departamenta pārstāvji "nav ieinteresēti būvniecības termiņu ievērošanā". Kauno tiltai veic visus darbus atbilstoši grafikam, savukārt departaments pastāvīgi kavē ar savu uzdevumu izpildi.

Tā kā Kauno tiltai ir atbildīgs par tilta stabilitāti un drošību, kompānijas valde paziņoja, ka, ja līdz 1. janvārim dome neiesniegs informāciju par konservācijas vai tilta tehniskā stāvokļa monitoringa darbu uzsākšanu, uzņēmums slēgs Brasas tiltu jebkāda veida transporta satiksmei, tostarp sabiedriskā transporta satiksmei. Ja dome tam nepiekritīs, Kauno tiltai "atgriezīs tiltu pašvaldībai", tiesa, bez būvniecības laikā uzstādītajiem tehniskajiem līdzekļiem ceļu satiksmes regulēšanai.

Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
Satiksmes ministrs: Latvijā kaut kur ir pazuduši tiltu būvētāji

Rīgas mērs Oļegs Burovs patlaban ir atvaļinājumā, savukārt vicemērs Druvis Kleins – uz slimības lapas, tādēļ mēra pienākumus izpilda viņa vietniece Anna Vladova, kuras pārziņā atrodas arī Satiksmes departaments. Vladova paziņoja, ka viņa ķersies klāt problēmu risināšanai un izdarīs visu, lai novērstu tilta slēgšanu.

Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante paziņoja aģentūrai LETA, ka 4. decembrī departaments saņēma Būvniecības valsts kontroles biroja apstiprināto dokumentāciju par tramvaju sliežu ceļu pārnešanu tuvāk Brasa tilta ārējai malai, kura iekļauj arī lēmumus, kuri skar objekta sagatavošanu ziemas sezonai.

Patlaban departaments veic tirgus pētījumu, lai noskaidrotu, cik izmaksās papildus darbu veikšana, tostarp tramvaju sliežu pārnešana un ceļu pārvada sagatavošana ziemai.

Uz jautājumu par to, kādēļ departaments veic cenu aptauju, ja ir vienošanās, ka darbus turpinās veikt Kauno tiltai, Dimante atbildēja, ka atsevišķu darbu izcenojumi līgumā nav norādīti, tādēļ departamentam ir jāpārliecinās, ka "piedāvājamās cenas ir pamatotas un atbilst finanšu iespējām".

Ziņu lente
0