Latvijā varētu atteikties no Jaungada salūta

© Sputnik / Sergey MelkonovСалют в честь столетия Латвии
Салют в честь столетия Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sekojot igauņu Pērnavas piemēram, vairākas Latvijas pašvaldības arī aizdomājušās par svētku salūta atcelšanu Jaunajā gadā un plāno aizstāt to ar gaismas vai lāzeru šovu.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Igaunijas Pērnavas pilsētas varasiestādes šogad atteikušās no Jaungada svētku salūta. Pēc pilsētas varasiestāžu domām, tā ir bezjēdzīga naudas tērēšana, kā arī tas ir bīstams dzīvniekiem un dabai kopumā. Tādēļ tika pieņemts lēmums sagaidīt 2020. gadu bez salūta, savukārt ietaupītos 4 tūkstošus eiro novirzīt citiem pilsētas Jaungada rotājumiem.

Šādu lēmumu varētu pieņemt arī mūsu Sigulda, raksta Tvnet.lv. Pēc Siguldas novada domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica domām, Salūts – tas bez  šaubām ir skaists un aizraujošs priekšnesums un, plānojot atteikšanos no tā, ir jāatrod tam pienācīgs aizvietojums. Piemēram, lāzeru vai gaismas šovs. Taču, neapšaubāmi, šāda veida pasākumi izmaksās dārgāk, nekā 4 tūkstošus eiro, kuri iepriekš tika atvēlēti salūtam. Mitrevics uzsvēra, ka pēc tam, kad pašvaldība saņems konkrētu piedāvājumu no šova rīkotājiem, tiks veikta iedzīvotāju aptauja.

Салют в честь столетия Латвии - Sputnik Latvija
Kādi līķi, galvenais ir emocijas: policija kontrolējusi situāciju pēc salūta

Vērts atzīmēt, ka tādās pilsētās, kā Daugavpils un Liepāja, kur salūtam tiek tērēti vairāk nekā 10 tūkstoši eiro, par salūta atcelšanu pagaidām nedomā. Pēc Daugavpils mēra Andreja Elksniņa domām, ideja atteikties no salūta pati par sevi viņam ir simpātiska, taču pirmām kārtām ir jānoskaidro iedzīvotāju viedoklis, jo "pašvaldība strādā viņu labā".

"Tas ir līdzīgi, kā šampanieti dzert vai nedzert. Ja tas rada prieku, tad droši vien tā šampanieša glāze ļoti piestāv Jaunā gada svinībām. Līdzīgi ar salūtu – ja salūts rada prieku, tad, protams, tas ir ļoti svarīgi. Mēs meklējam alternatīvu šogad – kā būtu, ja mēs salūtu vietā varētu tādu lāzeršovu – skaistu, pietiekami pamanošu, lai pilsētniekiem patiktu, bet ir tie paši sarežģījumi, kas ar salūtu. Pirmām kārtām, tas ir dārgāk. Un otram kārtām, atkal tie paši ierobežojumi – kad pie lielā vēja nevar arī lāzeršovu rīkot," atzīmēja savukārt Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

Arī Rīgas mērs Oļegs Burovs atzīmēja, ka salūta atcelšanai ir jāaptaujā rīdzinieki, uzsverot, ka Rīgā regulāri notiek iedzīvotāju aptaujas par dažādām tēmām.

Ziņu lente
0