Iedzīvotāji sadumpojušies pret "Depo": veikala būvniecībai Rīgā grasās izcirst mežu

© Sputnik / Sergey MelkonovМагазин строительных товаров Depo
Магазин строительных товаров Depo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Imantas iedzīvotāji vērsušies televīzijā, lai glābtu kokus no izciršanas veikala-noliktavas "Depo" būvniecības rajonā.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Vietā, kur kādreiz atradās rūpnīca "Radiotehnika", Kurzemes prospektā 3b, patlaban notiek veikala-noliktavas "Depo" būvniecība.

Рождественский рынок на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Neatbalstīsim ienaidnieka ekonomiku! – nacionālpatrioti sajūsmā par Depo dzirdētu sarunu

Vietējie iedzīvotāji Latvijas Televīzijas ēterā pauduši savu uztraukumu saistībā ar to, ka teritorijā, kura atvēlēta būvniecībai, aug koki, raksta Lsm.lv.

Rīgas Būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns apgalvo, ka lēmums par koku izciršanu tika pieņemts vēl 2016. gada beigās. Izciršanas atļauja tika izsniegta kopā ar būvatļauju.

"Runa ir par aptuveni 66 kokiem, ko ir plānots nocirst. Sākotnēji gan šis cērtamo koku skaits bija lielāks, bet sadarbībā ar attīstītāju tika pārrunāta šī situācija un tika rasts kompromiss, ka daļu no vērtīgākajiem kokiem saglabās, bet daļu pārstādīs," pastāstīja Butāns.

Taču, pēc žurnālistu paziņojumiem spriežot, būvlaukumā nav nekādu pārstādītu koku pazīmju. Kompānija "Pārupes būmaņi", kura ir šīs teritorijas apbūvētājs, no komentāriem atteicās, savukārt Nekustamo īpašumu attīstības daļas vadītājs telefonsarunā paziņoja vien to, ka visi darbi notiek atbilstoši saskaņotajam projektam.

Rūpnīcas Radiotehnika ēkas nojaukšana Rīgā - Sputnik Latvija
"Radiotehnikas" vietā parādīsies "Depo"

"Mēs brīžiem kaut kā triviāli vērtējam apstādījumu zonas, parkus pilsētās. (…) Mēs kādreiz vienkārši par šiem zemesgabaliem runājam – dižkoks ir, dižkoka nav. Īpaši aizsargājams biotops ir, īpaši aizsargājama biotopa nav. Nu tad brīnišķīgi – būvējam ciet to visu! Tādai pieejai nevajadzētu būt," pateica raidījumam Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns.

Viņaprāt, pat ja teritorijā nav nekāda īpaši apsargājama biotopa, audze jebkurā gadījumā piedalās skābekļa izstrādē. Un pat neliela audze veido pilsētas mikroklimatu.

"Un, iespējams, ka ļoti karstā vasaras dienā izglābj kāda sirds slimnieka dzīvību, vai samazina kāda karstuma dūriena vai saules dūriena risku," pateica Svilāns.

Ziņu lente
0