Latvijas robežsardze saņēmusi jaunus helikopterus un kuterus

© Photo NBSВертолет Национальных вооруженных сил Латвии участвует в тушении пожара под Талси
Вертолет Национальных вооруженных сил Латвии участвует в тушении пожара под Талси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka jaunie helikopteri un kuteri tiks izmantoti plaša spektra uzdevumu pildīšanai, ieskaitot meklēšanas un glabšanas operācijas, kravu un pasažieru pārvadāšanu, kā arī cīņu ar ugunsgrēkiem.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Latvijas Valsts robežsardze saņēmusi divus helikopterus un trīs kuterus piekrastes patrulēšanai, vēsta portāls Grani.lv.

Robežsargu rīcībā nonāks divi jauni vieglie helikopteri AW119 Kx, kā arī kuteri, kas iepirkti iekšējo ūdeņu drošības fonda ietvaros.

Helikopteris - Sputnik Latvija
Ukraina paņēmusi Francijā kredītu piecdesmit helikopteru iegādei

Četri robežsardzes helikopteri (abi jaunie un abi vecie - Agusta 109E Power) tiks nosaukti par godu Latvijas reģioniem — "Vidzeme", "Zemgale", "Kurzeme" un "Latgale".

Tehnikas nodošanas ceremonija notiks 2019.gada 20.decembrī.

Iepriekš vēstīts, ka 2017.gadā Iekšlietu ministrija paņēma kredītu uz 3 gadiem – līdz 2020.gadam. Tajā pašā gadā valdība apstiprināja IeM kredīta pieprasījumu, kas bija paredzēts divu vieglo helikopteru iegādei. Iepirkuma finansēšanai valdība piešķīra IeM 1 246 000 eiro no neparedzētu izdevumu budžeta.

AW119 Kx ir viena motora heikopteris, aprīkots ar mūsdienīgu avioniku, lai uzlabotu informētību par situāciju un lidojumu efektivitāti un drošību. AW119 Kx ir liela kabīne, kas var uzņemt līdz sešus pasažierus.

AW119 Kx var izmantot tiesībsargājošās iestādes avārijas un glābšanas dienesti un citas valsts struktūras.

Ziņu lente
0