Pārāk dārgi: Jūrmalas pludmales var palikt bez "Zilajiem karogiem"

© Wikipedia / AspaМеждународная награда "Голубой флаг"
Международная награда Голубой флаг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maksa par "Zilo karogu" nākamgad pieaugs piecas reizes, tādēļ Jūrmalas domes Attīstības komiteja piedāvā vienkārši atteikties no šīs izdevumu sadaļas.

RĪGA, 16. decembris – Sputnik. Nākamgad Jūrmalas dome varētu atteikties no dalības programmā "Zilais karogs", kura apstiprina pludmaļu atbilstību vairākiem starptautiskiem standartiem, pastāstīja Jūrmalas domes deputāts no Nacionālās apvienības Andris Čuda Facebook.

Pēc Čudas sacītā, šo jautājumu nākamā gada budžeta sagatavošanas kontekstā izskata domes Attīstības un vides lietu komiteja.

Пляж в Юрмале - Sputnik Latvija
Latvijas pludmalēs paceļas "Zilie karogi"

Patlaban Jūrmalā ir astoņas pludmales ar "Zilo karogu", šo sertifikātu pilsēta saņēmusi katru gadu kopš 2000. gadā. Sertifikāta esamība apstiprina, ka konkrētā pludmale atbilst visiem 33 kritērijiem, kuri ņem vērā ūdens kvalitāti, vides pārvaldīšanu, informēšanu un izglītību vides jautājumos, kā arī labiekārtošanu un apkalpošanas jomu.

Pēc Čudas teiktā, piedāvājums izstāties no šīs programmas ir saistīts ar dalības maksas pieaugumu. Iepriekš tā sastādīja 200 eiro par vienu pludmali gadā, taču tagad tā palielinājusies līdz 1000 eiro, kas nozīmē, ka no domes budžeta šiem mērķiem būs jāpiešķir 8000 eiro. Tādēļ komiteja atbalstīja atteikšanos no dalības programmā.

Opozīcijas pārstāvis uzskata, ka pilsētai, kura pozicionē sevi kā kūrorts un katru gadu tērē vairāk nekā piecus miljonus eiro dažādiem izklaides pasākumiem tūristu piesaistīšanai, būtu netālredzīgi atteikties no šāda kvalitātes simbola, kuru atzīst starptautiskā mērogā.

2019. gadā "Zilā karoga" sertifikātu Latvijā saņēma 21 pludmale un divas jahtu ostas. Visā pasaulē šo kvalitātes zīmi piešķīra 4560 vietām 45 valstīs.

Ziņu lente
0