Pat neprot rakstīt bez kļūdām: Rīgas policijas priekšnieks sūdzas par jauniešiem

© Valsts policijaПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas policijā plāno samazināt brīvo darbavietu skaitu, jo kandidāti nevar iziet pirmo atlases kārtu.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Rīgas Pašvaldības policijai ir nepieciešami jauni darbinieki. Šobrīd struktūrā ir vairāk nekā 140 brīvu darbavietu. Visnopietnākais iemesls, kādēļ radusies šāda kadru trūkuma problēma, ir tā, ka ne visi amata pretendenti iztur stingro atlases konkursu. Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas lietu komitejas sēdes laikā pasūdzējās, ka daudziem kandidātiem nepiemīt pietiekamas rakstiskās runas iemaņas, vēsta jauns.lv.

Pēc Lūkasa sacītā, visbiežāk pēc gada no dienesta policijā aiziet jaunieši, savukārt īpašas ažiotāžas strādāt gribošo vidū nav.

Taču aptuveni 30% to, kas iesniedz pieteikumus dienesta uzsākšanai, nenokļūst tālāk, jo neatbilst fiziskās sagatavotības prasībām vai arī veselības stāvokļa dēļ. Tāpat Lūkass norādīja, ka ne mazāk uztraucošs faktors, kādēļ tiek atmesti kandidāti, ir policijas darbinieku amatu kandidātu rakstiskās runas iemaņas.

"Mēs viņiem iedodam uzrakstīt sacerējumu, kur jāpamato sava doma, un, godīgi sakot, birst asaras, to lasot. Tomēr procesuālajos dokumentos ir nepieciešams skaidri pamatot savu rīcību un notikušo, tādēļ mēs nedrīkstam šos standartus laist vēl zemāk," pateica Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks.

Viņš norādīja, ka sakarā ar šādu situāciju, visticamāk, nāksies samazināt darbinieku skaitu, jo 140 vakances policijā – tas ir nelietderīgi. Patlaban notiek darbs pie sastāva samazinājuma plāna. Un, pēc Lūkasa sacītā, neviens nelolo ilūzijas, ka nākamgad kaut kas mainīsies.

Латвийская полиция - Sputnik Latvija
Latvijā nosaukts policista algas apmērs, zemāk par kuru parādās korupcijas risks

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka tuvāko 2 gadu laikā Iekšlietu ministrija plāno iztērēt jauniem formastērpiem 2,6 miljonus eiro, kas, pēc struktūras vadības domām, motivēs dienestam un piesaistīs lielāku gribētāju skaitu pievienoties valsts dienesta darbam.

IeM valdības izskatīšanai iesniegtajos dokumentos 2020. un 2021. gadā tiek paziņota 1,54 miljonu eiro summa Valsts policijas apģērba uzšūšanai, 285,7 tūkstoši eiro – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, 638,2 tūkstoši eiro – Valsts robežsardzes darbiniekiem un 210,2 tūkstoši eiro – Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem.

Tāpat 2018. gadā Latvijas policija lūdza slavenā dizainera Bruno Birmaņa palīdzību jauna policistu formastērpa izveidošanā. Toreiz tika ziņots, ka viens šāds komplekts maksā aptuveni 1500 eiro.

Ziņu lente
0