Reģistrē pa 100 čekiem: kā Latvijas VID attiecas pret kaislīgiem loterijas spēlētājiem

CC0 / Unsplash / Чашка кофе и кассовые чеки
Чашка кофе и кассовые чеки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājus pārņēmis čeku loterijas drudzis: daži reģistrē pa 100 čekiem, taču Valsts ieņēmumu dienests neiebilst.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāves Evitas Teices-Mamajas sacītā, daži Latvijas iedzīvotāji reģistrē vienlaikus 100 čekus dalībai čeku loterijā, vēsta Mixnews.lv.

Katru mēnesi Latvijas iedzīvotāji reģistrē vairāk nekā miljonu čeku.

Терминал для безналичной оплаты - Sputnik Latvija
VID atklāja vietas, kur jāiepērkas, lai noteikti laimētu čeku loterijā

VID neviens neiebilst pret to, ka cilvēki vēlas palielināt savas izredzes laimēt. Ierobežojumu nav, galvenais, lai pirkuma summa čekā sāktos no 5 eiro.

Interesanti, ka aģentūras Kantar TNS veiktā aptauja iepriekš parādīja, ka Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri nepiedalās loterijā un vispār neko par to nav dzirdējuši, vienalga ir lielāks, nekā to cilvēku skaits, kuri reģistrē čekus.

Kopumā 46% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem piereģistrējuši dalībai čeku loterijā vismaz vienu čeku. No tiem 41% iedzīvotāju ir pārliecināti, ka arī turpmāk iesniegs čekus cerībā uz laimestu.

Turklāt trīs mēnešu laikā kopš čeku loterijas sākuma laimējuši vairāk nekā 200 čeku, taču daudzi uzvarētāji pēc laimesta tā arī nav atnākuši.

Laimīgais čeks

VID pat sniedza Latvijas iedzīvotājiem pāris padomus attiecībā uz to, kādiem čekiem ir lielākas izredzes uz laimestu. Saskaņā ar VID novērojumiem, jūlijā un augustā visvairāk iesniegto laimējušo čeku bija no Maxima, Rimi, Lido, Latvijas Pasta un McDonald’s. savukārt citi čeki tika iesniegti no pašvaldībām, restorāniem, aptiekām, skaistumkopšanas saloniem, veselības aprūpes iestādēm un tā tālāk. Visbiežāk laimē čeki par saņemtajiem pakalpojumiem, uzskata VID.

Банкнота евро - Sputnik Latvija
Ne visiem čeku loterijas uzvarētājiem izmaksās laimestu

Čeku loterija Latvijā sākās 2019. gada 1. jūlijā. Pēc Valsts ieņēmumu dienesta domām, loterija ļaus visiem kopā kontrolēt uzņēmumu darbu.

VID vadītāja Ieva Jaunzeme norādīja, ka visvairāk sūdzību departaments saņem aplokšņu algu un neizsniegto čeku dēļ. Tādēļ loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un godprātīgu nodokļu saistību izpildīšanu, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem.

Ziņu lente
0