Lembergam aizliegta iebraukšana ASV

© Sputnik / Sergey MelkonovПресс-конференция мэра Вентспилса Айварса Лембергса
Пресс-конференция мэра Вентспилса Айварса Лембергса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretāra rīcībā ir droša informācija – Ventspils mērs Aivars Lembergs ir masveida korupcijas līdzdalībnieks.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Ventspils mēram Aivaram Lembergam un viņa ģimenes locekļiem aizliegts iebraukt ASV, vēsta Valsts departaments.

ASV iebraukt nevar pats Lembergs, viņa dzīvesbiedre Kristīne Lemberga, kā arī bērni – Anrijs un Līga.

ASV valsts sekretāra paziņojumā teikts, ka gadījumā, ja amatpersonas rīcībā ir ticama informācija par to, ka ārvalstu ierēdņi iesaistīti plašā korupcijā, šīm personām un viņu ģimenes locekļiem aizliegts iebraukt ASV.

Свободный порт Вентспилса - Sputnik Latvija
Politika
Apsteigt ASV: valsts vēlas pārņemt savā ziņā ostas Rīgā un Ventspilī

Valsts sekretāra paziņojumā atzinīgi novērtētas ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) darbības cīņā ar korupcijā iesaistītām personām, ņemot vērā signālu par to, ka ASV atbalsta likuma spēku Latvijā.

Pirmdien kļuva zināms, ka ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankciju sarakstos iekļauts Ventspils mēru Aivaru Lembergs un četri ar viņu saistītie uzņēmumi: Ventspils brīvosta, Ventspils Attīstības aģentūra, Biznesa Attīstības asociācija un Latvijas Tranzīta biznesa asociācija.

Latvijas ĀM brīdināja, ka ikviens, kas veiks finansiālus pārskaitījumus šīm personām un organizācijām, arī var tikt iekļauts ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankciju sarakstos. ĀM pievērsa uzmanību, ka jau noslēgto līgumu izpilde ar ASV OFAC sankcionētām personām var būt apgrūtināta vai neiespējama, kamēr sankcijas ir spēkā.

Šī iemesla dēļ Satiksmes ministrija sagatavojusi Ostu likuma grozījumus, kas ļauj valdībai pārņemt kontroli pār Ventspils un Rīgas ostām.

Ziņu lente
0