Politika

Burovs sašutis par valdības lēmumu pārņemt Rīgas ostu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome var ciest zaudējumus pēc valdības lēmuma pārņemt savā ziņā Rīgas ostu.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Ideja par Rīgas brīvostas pāreju valsts kontrolē tālu pārsniedz veselā saprāta robežas un sagādās zaudējumus pašvaldībai, paziņoja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, raksta BB.lv.

Iepriekš kļuva zināms, ka ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankciju sarakstos iekļauts Ventspils mēru Aivaru Lembergs un četri ar viņu saistītie uzņēmumi: Ventspils brīvosta, Ventspils Attīstības aģentūra, Biznesa Attīstības asociācija un Latvijas Tranzīta biznesa asociācija.

Vakar valdība informēja par nodomu pārņemt savā ziņā kontroli pār Ventspils un Rīgas ostām. Satiksmes ministrija sagatavojusi grozījumus Ostu likumā, kas tiks izskatīti valdības ārkārtas sēdē šodien, 11.decembrī.

Свободный порт Вентспилса - Sputnik Latvija
Politika
Apsteigt ASV: valsts vēlas pārņemt savā ziņā ostas Rīgā un Ventspilī

Burovs atgādināja, ka ASV sankciju sarakstā nokļuvis Lembergs un Venstpils uzņēmumi, bet Rīgai ar minēto incidentu nav nekāda sakara.

"Nu, kur mums te ir Lembergs? Kā var tik vienkārši pieņemt tādu lēmumu? Vai nu valdībai kaut kas nav kārtībā ar izpratni, vai tā ir diktatūra, un premjerministrs pats nekādus procesus nekontrolē," teica politiķis.

Burovs uzsvēra, ka Rīgas dome valdības lēmuma rezultātā var cies zaudējumus, jo saņem ienākumus no ostas darbības.

Politiķis informēja, ka plāno tikšanos ar ostas juristiem, lai noskaidrotu, kāda reakcija šajā gadījumā būs pareizāka.

Rīgas brīvostas valdē strādā četri pašvaldības un četri valsts pārstāvji. Rīgas domi ostas valdē pārstāv Burovs ("Gods kalpot Rīgai"), Sandris Bergmanis ("Saskaņa"), Mihails Kameņeckis ("Saskaņa") un Oskars Putniņš ("Rīgai!").

Ziņu lente
0