Vācieši atbrauca uz Latviju, nozaga egli un sarīkoja grautiņu Vecrīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovРождественская елка на Ратушной площади в Риге
Рождественская елка на Ратушной площади в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pāris stipri iedzērušu tūristu no Vācijas sacēla Vecrīgā jampadraci "Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus" garā – viņi nesaprotama iemesla dēļ nozaga Ziemassvētku egli un nopostīja puķu podus.

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Divi jaunieši nonāca Rīgas Pašvaldības policijas video novērošanas centra kameru redzeslokā naktī uz 2. decembri. Ārkārtīgi nepārliecinātā solī viņi pārvietojās pa Kalēju ielu.

Reibuma līksmojumos biedri nolēma nospert eglīti, kas stāvēja pie kādas viesnīcas durvīm. Viņi paķēra Ziemassvētku daiļavu un aizvilka to sev līdzi, taču jau nākamajā kvartālā pazaudēja visu interesi par koku un nometa to ielas vidū.

Ar to huligāniem šķita par maz – viens no viņiem klauvēja blakus esošās mājas logos, bet otrs metās virsū puķu podiem, sāka raut ārā no tiem stādījumus un mest tos gaisā. Pēc tam abi vēl centās salauzt dekoratīvo apgaismošanas stabu, taču, par laimi, viņiem nekas neizdevās.

Uz notikuma vietu izbraukušie policijas darbinieki sastapa satrakojušos huligānus kādā no Vecrīgas viesnīcām. Pārsteidzoši, taču tobrīd galvaspilsētas viesi uzvedās jau ļoti mierīgi un klusi. Tūristi laipni stādījās priekšā kā viesi no Vācijas un noliedza visu veidu saikni ar egles nozagšanu un puķu podu nopostīšanu.

Beigās policijas darbiniekiem nācās nodemonstrēt huligāniem viņu "varonīgo" video, kurā tika piefiksēta nakts pastaiga. Tūristi atzinās izdarītajā un mierīgi piekrita iekāpt operatīvajā transportā, lai noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu.

Taču papīru aizpildīšanas laikā abi atkal nolēma parādīt savu nemierīgo garu – viens vācietis asi atvēra automašīnas pasažieru durvis, izskrēja un smejoties sāka skraidīt apkārt operatīvajam transportam. Savukārt viņa biedrs vienkārši metās bēgt.

Britu tūristi Vecrīgā izdemolējuši restorāna vasaras terasi, 2017. gada 6. jūlijs - Sputnik Latvija
Britu tūristi Vecrīgā nopostījuši restorāna vasaras terasi

Dīvaino bēgšanas mēģinājumu kārtības sargi drīz vien apturēja, un abi pārkāpēji atgriezās policijas mašīnā. Taču aizturēšanas laikā viens no līksmotājiem tik stipri vicināja rokas, ka salauza policijas darbiniekam kameru, piestiprināto pie viņa apģērba.

Tādējādi lietu apgrūtināja ne vien bēgšana, alkohola reibums, bet arī īpašuma bojāšana un aizdomas, ka vismaz viens no likumpārkāpējiem ir narkotisko vielu reibumā. Tādēļ pēc administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas un soda izrakstīšanas 200 eiro apmērā katram abi vācu tūristi devās uz policijas iecirkni, kur tika nodoti Valsts policijas darbinieku rokās.

Ziņu lente
0