Uzskrūvē cenas un apmuļķo! Latvijas iedzīvotājus šokējusi "Melnā piektdiena"

© REUTERS / Peter NichollsРеклама "Черной пятницы" на витрине магазина
Реклама Черной пятницы на витрине магазина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Melnā piektdiena" Latvijā šokējusi valsts iedzīvotājus ar uzpūstām atlaidēm: Latvijas Interneta segments bija viscaur pilns ar izpārdošanu reklāmām, taču patiesībā cilvēkus vienkārši pataisīja par muļķiem.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. "Bizness Latvijas uzņēmēju izpratnē," tā vistautas apmuļķošanu "Melnajā piektdienā" Latvijā nosauca viens no sociālā tīkla Twitter lietotājiem.

Lieta tajā, ka Latviju, līdzīgi pārējai pasaulei, 29. novembrī pārņēma iepirkšanās ažiotāža, un tas viss ir saistīts ar "Melno piektdienu".

Grandiozo izpārdošanu akciju "Melnā piektdiena" izdomāja ASV. Tur tā ir piektdiena pēc Pateicības dienas. Paraža rīkot izpārdošanas šajā dienā izveidojās jau XIX gadsimtā, savukārt pats termins "Melnā piektdiena" parādījās 1966. gadā Filadelfijā un nozīmēja milzīgus sastrēgumus uz ceļiem piektdienā pēc Pateicības dienas. Un vēl vienu nozīmi šis termins guva tad, kad medijos sāka parādīties informācija par to, ka "Melnajā piektdienā" kāres pilnie pircēji, dzenoties pēc atlaidēm, nobradā vien otru vienā vai otrā vietā.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

You can stay home all weekend and shop for GWAR merch. And get 10-15% off. Link in bio. 📲💻🖱 #GWAR #BlackFridayMadness

Публикация от GWAR (@gwar)

Laikam ejot uz priekšu, "Melnā piektdiena" iekaroja praktiski visu pasauli. Tā nepagāja garām arī Latvijai. Taču Latvijas iedzīvotāji, kā noskaidrojās, ir neapmierināti ar vietējām izpārdošanām. Pārdevēji uzgriež cenas, un pircējs uz vispārējas ažiotāžas viļņa iegādājas preci, kura citās dienās maksā pat vēl lētāk, vēsta Mixnews.lv.

Latvijas žurnālists Jānis Zvērs savā Twitter minēja konkrētu "stulbinga" piemēru. Viņš uzrakstīja, ka pirms "Melnās piektdienas" cena par puszābakiem, kurus viņš iepriekš nopirka par 99 eiro, pēkšņi uzlēkusi līdz 139,99 eiro.

"Īsumā par Melnās piektdienas stulbingu. Ļoti labi zābīši. Nopirku par 99 EUR, cena pirms Melnās piektdienas pēkšņi uzlekusi par 40 EUR - 139,99," padalījās Zvērs.

​Twitter lietotājs Jānis Ozols Zvēram pilnībā piekrīt: "Bizness Latvijas uzņēmēju izpratnē. Ar domu: "Pircējs tak ir stulbenis, gan jau atkal uzķersies uz atlaidēm"," uzrakstīja viņš komentāros.

​Lietotājs Aivis Gatis attīstīja šo tēmu. Viņš uzrakstīja, ka "Melnā piektdiena" parāda cilvēku stulbumu un mārketinga trika spēku, kurš saucās "atlaide".

"Lai gan patiesībā no visa preču klāsta, labi ja 0,1% ir ar reālu atlaidi, toties viss pārējais ikdienā mēdz būt krietni lētāks," atzīmēja viņš.

Ziņu lente
0