Rīgas tirdzniecības centrā vandālis sabojājis bēgļu bērnu fotogrāfijas

© REUTERS / Muhammad HamedСирийские дети
Сирийские дети - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļu bērnu fotogrāfijas tirdzniecības centrā Domina Shopping tika izstādītas labdarības akcijas ietvaros, lai savāktu dāvanas bērniem, kuri atrodas kara konfliktu zonās.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Tirdzniecības centrā Domina Shopping notiekošajā izstādē tika sabojātas 6 no 20 bēgļu bērnu fotogrāfijām, tās aprakstīja ar agresīviem izteicieniem latviešu un angļu valodā, vēsta Lsm.lv.

Labdarības izstādes "Zvaigzne austrumos" mērķis ir dāvanu vākšana bērniem, kuri dzīvo karadarbību zonā vai nabadzības apstākļos. Fotogrāfijās, kuras ir prezentētas izstādes ietvaros, iemūžināti bērni no Sīrijas, Irākas, Sudānas, kā arī bērni, kuri dzīvo Kalkutas graustos Indijā.

Новый паром компании Tallink, Romantika - Sputnik Latvija
Mediji: bēgļi biedē igauņu dāmas SPA centra džakuzi

Saskaņā ar ANO datiem, puse no kara bēgļiem pasaulē – tie ir bērni, vairāk nekā 10 miljoni bērnu kļuvuši par karadarbību gūstekņiem pasaulē pieaugušo dēļ.

Tiek ziņots, ka akcija notiek jau sesto reizi. Iepriekšējos piecos gados izdevies savākt naudu dāvanām vairāk nekā 18 tūkstošiem bērnu. Ikviens gribētājs var pievienoties akcijai un sagatavot savu dāvanu.

Taču kādam, acīmredzot, šī akcija šķitusi nepareiza. Vandālis apšaubīja to, ka bērniem ir nepieciešamas Ziemassvētku dāvanas, aprakstot fotogrāfijas ar naidīgiem izteicieniem.

Saskaņā ar atsevišķiem datiem, tirdzniecības zāles apsargs redzējis kādu sievieti, kura varētu būt saistīta ar šo incidentu, taču viņš nepaspēja viņu noķert.

Tirdzniecības centra vadība un izstādes organizatori nekavējoties vērsās policijā ar mērķi noķert ļaunprāti. Patlaban notiek izmeklēšana.

Ziņu lente
0