Viņķele neplānoja aprunāties ar protestējošajiem mediķiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМедики протестуют у Сейма Латвии.
Медики протестуют у Сейма Латвии. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķu protesta akcijas laikā Saeimā tika skatīts opozīcijas pieprasījums par Ilzes Viņķeles nocelšanu no ministres amata.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja intervijā, ka negrasās demisionēt, jo uzskata, ka ir izdarījusi visu iespējamo cīņā par mediķu algu palielinājumu, vēsta Latvijas Radio.

Šodien pie Saeimas ēkas no plkst. 11:00 līdz 12:00 notika mediķu protesta akcija, kurā, saskaņā ar provizoriskiem datiem, piedalījās aptuveni divi tūkstoši cilvēku. Akcijas dalībnieki pieprasīja Saeimas atlaišanu, veselības ministres Ilzes Viņķeles demisiju un 2020. gada budžeta atgriešanu atkārtotai izskatīšanai Saeimā.

Визит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Prezidents ir izsludinājis budžetu

Viņķele pastāstīja, ka nevarēs tikties ar mediķiem protesta akcijas laikā, jo paralēli Saeimā tiks skatīts opozīcijas pieprasījums par viņas demisiju. Ministre uzskata, ka ir uzturējusi un turpinās uzturēt dialogu ar nozari.

Šonedēļ premjerministrs Krišjānis Kariņš uzdeva Viņķelei līdz nākamā gada 31. janvārim sagatavot jaunu mediķu algu modeli. Viņķele uzsvēra, ka darbu šajā lietā Veselības ministrija uzsāka pati, nevis pēc premjerministra iniciatīvas.

Viņa domā, ka jāievieš lielāks taisnīgums un skaidrība, piemēram, piemaksu jautājumā, kuras ir noteiktu specialitāšu ārstiem, bet ne visiem. Optimāla modeļa meklējumos tiks savestas kopā trīs datubāzes, kuras iepriekš neviens nav salīdzinājis – informācija no slimnīcām, no Valsts ieņēmumu dienesta un Nacionālā veselības dienesta.

Ziņu lente
0