Pietiek ņirgāties par pensionāru: Rīgā notiks pikets Oļega Buraka aizstāvībai

© Sputnik / Sergey MelkonovПодозреваемый в шпионаже в пользу РФ Олег Бурак в здании Видземского суда в Риге
Подозреваемый в шпионаже в пользу РФ Олег Бурак в здании Видземского суда в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien, 28. novembrī, notiks atbalsta pikets bijušajam Latvijas IeM darbiniekam Oļegam Burakam, kuru apsūdz spiegošanā Krievijas labā; aktīvisti uzsver, ka apsūdzības pret viņu ir absurdas un tās ir daļa no krievu iebiedēšanas kampaņas.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Ceturtdien, 28. novembrī, Rīgā notiks kārtējais pikets Oļega Buraka, pensionētā Latvijas IeM pulkvežaleitnanta aizstāvībai, kuru Latvijas specdienesti apsūdz spiegošanā Krievijas labā.

Пикет в защиту Олега Бурака у здания суда в Риге - Sputnik Latvija
"Viņš ir nevainīgs": kādēļ bankas draudi Burakam ir pielīdzināmi spīdzināšanai

Oļegs Buraks atrodas ieslodzījumā jau vairāk nekā gadu. Sēdes šajā lietā notiek slēgtā režīmā, taču aktīvisti nenogurst atgādināt tiesai par apsūdzību absurdumu.

Pikets notiks pie Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas nama Abrenes ielā 3, sākums plkst. 9:30.

Partijā "Latvijas Krievu savienība" (LKS) norādīja, ka Oļegs Buraks ir saskaries ar vajāšanu tikai tāpēc, ka godīgi veica savus dienesta pienākumus, cīnījās pret korupciju, uzstājās par krievu valodu un pret krievu diskriminēšanu Latvijā.

Kaut arī apsūdzētā vaina vēl nav pierādīta, tiesa turpina pagarināt viņam drošības līdzekli aresta veidā, neraugoties uz Buraka cienījamo vecumu un slikto veselības stāvokli.

"Nav nekādu šaubu par to, ka ņirgāšanās par nekaitīgo pensionāru ir kārtējā krievu iebiedēšanas akcija. Oļegs noteikti ir jāatbalsta!" teikts LKS paziņojumā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Buraka arests var būt saistīts ar viņa pretkorupcijas darbībām.

Ziņu lente
0