Nemiro nevēlas pārvākties uz bijušo Komunistiskās partijas ēku

© Sputnik / Sergey Melkonov5-й туристический форум Китая и стран Центральной и Восточной Европы на высоком уровне. Министр экономики Ральф Немиро
5-й туристический форум Китая и стран Центральной и Восточной Европы на высоком уровне. Министр экономики Ральф Немиро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomikas ministrijai un iestādēm apmetoties vienā ēkā, to aizņemtā platība samazinātos par 40%, ekspluatācijas izdevumi samazinātos vismaz par pusmiljonu eiro gadā.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Ekonomikas ministrijai un tās padotības iestādēm nevajadzētu pārcelties uz ēku Elizabetes ielā 2, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) pauda intervijā LNT raidījumam "900 sekundes".

"Uz bijušās komunistiskās partijas ēku, kas atrodas Elizabetes ielā, mums pārcelties nevajadzētu. Jāskatās dažādi varianti, varbūt tā ēka vispār ir jājauc nost," teica ministrs.

Viņš atzīmēja, ka jautājums par Ekonomikas ministrijas un tās pakļautībā esošo iestāžu iespējamo pārcelšanos uz vienu ēku vēl tiek izvērtēs, taču, viņaprāt, tas nav "degošs".

Илга Шуплинска - Sputnik Latvija
Pieklibo gan labklājība, gan izglītība: iedzīvotāji ir neapmierināti ar ministru darbu

Kopš 2018. gada sākuma Rīgas būvvalde pieprasīja nodrošināt Ekonomikas ministrijas ēku Brīvības ielā. Galu galā ēku, no kuras uz garāmgājēju galvām krita apmetuma gabali, atzina par degradējošu un nožogoja.

Bija plānots, ka EM un tai pakļautās iestādes – Konkurences padome, Centrālā statistikas pārvalde, Būvniecības valsts kontroles birojs, Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs – pārcelsies uz Pasaules tirdzniecības centra telpām Elizabetes ielā 2. Iepriekš ēkā, kas būvēta 1974.gadā, atradās Komunistiskās partijas Centrālā komiteja.

Aplēses liecina, ka Ekonomikas ministrijai un iestādēm pārceļoties uz vienu ēku, kopējā aizņemtā telpu platība samazinātos par aptuveni 40%, bet izmaksas – par vismaz pusmiljonu eiro gadā.

Ziņu lente
0