Krima atbildēja Ukrainai uz tās "pussalas atgriešanas stratēģiju" un deva labu padomu

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasКонцерт в честь 5-летия воссоединения Крыма с Россией
Концерт в честь 5-летия воссоединения Крыма с Россией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimā paziņoja, ka Kijeva velti tērē spēkus un laiku, izdomājot, kā lai atgriež to, kas viņiem nepieder, lai labāk domā, kā lai atjauno labas kaimiņattiecības ar Krieviju.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Ukraina norūpējusies par Krimas "atgriešanas stratēģijas" izstrādi. Par to kļuva zināms no Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska "pārstāvniecības" Krimā vadītāja Antona Koriņeviča sacītā, vēsta RIA Novosti.

Koriņevičs paziņoja, ka ir pat izveidota speciāla darba grupa Krimas "atgriešanai". Pēc viņa teiktā, šai grupai būs jāizstrādā politiskie un diplomātiskie ceļi Kijevas plāna īstenošanai. Piemēram, tiks veidota "pārejas taisnīguma" koncepcija Krimai un Donbasam.

Женщина фотографируется на избирательном участке в Симферополе - Sputnik Latvija
Pie Saeimas "sācis grozīties" medžliss: Rīgā atcerējās par vēlēšanām Krimā

Taču Krimas iedzīvotāji netaisās nekur "atgriezties", jo Krievija ir viņu mājas.

Krimas parlamenta Tautas diplomātijas un starpnacionālo attiecību lietu komitejas vadītājs Jurijs Gempeļs norādīja, ka gluži vienkārši nepastāv tāda stratēģija kā "atgriezt" Krimu Ukrainas sastāvā. Un visas Kijevas fantāzijas saistībā ar šo tematu ir lieka laika un spēku tērēšana.

Gempeļs uzsvēra, ka pa šiem 20 gadiem, ko Krima pavadīja Ukrainas sastāvā, iznīcināt pussalas iedzīvotājos tieksmi atgriezties Krievijā, dzimtenē, Ukrainas varasiestādēm tā arī nav izdevies.

"Un tagad jau, kad Krimas iedzīvotāju sapnis ir piepildījies, neviena pat vislabākā stratēģija nespēs Krimas iedzīvotājus atgriezt Ukrainas sastāvā. Tas viss ir lieka laika un spēku tērēšana," uzsvēra Gempeļs.

Tāpat viņš deva labu padomu Kijevai: tos spēkus, kurus Ukrainas valdība lieki tērē "atgriešanas stratēģijai", labāk būtu likt lietā labu kaimiņattiecību veidošanas stratēģijai ar Krieviju.

Вид на южный берег Крыма в окрестностях большой Ялты - Sputnik Latvija
Ukrainas vēstnieks Latvijā sacēlis skandālu par braucienu uz Krimu

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu 2014. gadā. Marta plebiscītā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Ukraina vēl joprojām uzskata Krimu par savu "okupēto" teritoriju. Krievijas vadība vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, pilnā atbilstībā ar starptautiskajām tiesībā un ANO Reglamentu nobalsoja par pussalas iekļaušanu Krievijas sastāvā, atjaunojot vēsturisko taisnību. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina sacītā, Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.

Tāpat atgādināsim, ka Krimā vairākkārt viesojušies ārzemju delegāti. Un viņi visi nonāca pie viena un tā paša secinājuma – Krimas pussala kļuvusi par Krievijas daļu uz likumīgas tautas gribas paušanas pamata, un Krimas iedzīvotāju izvēli attiecībā uz pievienošanos Krievijas 2014. gada referendumā nodiktējušas paša reģiona iedzīvotāju intereses.

Ziņu lente
0