Latvijā pasažieriem no Maskavas un Pēterburgas konfiscēja vairāk nekā 100 tūkstošus eiro

© Foto : pixabay / geraltВалюта евро
Валюта евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divi Krievijas pilsoņi centās ievest Latvijā vairāk nekā 100 tūkstošus eiro, nedeklarējot līdzekļus pienācīgā kārtībā.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policija konfiscēja reisu pasažieriem no Maskavas un Sanktpēterburgas vairāk nekā 100 tūkstošus eiro, kuri, saskaņā ar VID datiem, varēja būt iegūti noziedzīgā ceļā. Iesākti divi kriminālprocesi, tiek ziņots iestādes mājaslapā.

Novembrī, pamatojoties uz risku analīzes rezultātā iegūtās informācijas pamata, lidostā "Rīga" tika avioreisu Maskava – Rīga un Sanktpēterburga – Rīga pasažieru muitas pārbaude.

Rezultātā avioreisa Sanktpēterburga – Rīga pasažierim, 1970. gadā dzimušajam Krievijas pilsonim, tika atrasta skaidra nauda 60 075 eiro apmērā, savukārt avioreisa Maskava – Rīga pasažierim, 1970. gadā dzimušajam Krievijas pilsonim, – skaidra nauda 43 900 eiro un 10 000 Krievijas rubļu (141,4 eiro) apmērā. Naudas līdzekļu izcelsme tiks noskaidrota pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Jūs tikai pasakiet, kam kas jāatņem: tiesas iesaistās banku "remontā" Latvijā

Nodokļu un muitas policijas pārvalde par skaidras naudas līdzekļu nedeklarēšanu vai nepatiesu deklarēšanu 2019. gadā jau ir iesākusi 41 kriminālprocesu, kura ietvaros konfiscēti naudas līdzekļi 5,909 miljonu eiro apmērā, savukārt no banku seifiem – 1,378 miljoni eiro.

Likums, kas stājies spēkā šī gada 1. jūlijā, paredz: cilvēkam, kas šķērso Latvijas robežu (gan ārējo, gan iekšējo, ar ES valstīm), ir jādeklarē skaidrā nauda, ja tās summa pārsniedz 10 tūkstošus eiro.

Ja skaidras naudas deklarācijas veidlapā norādītā informācija ir nepatiesa, tas nozīmēs, ka skaidras naudas deklarēšanas pienākums nav izpildīts un skaidrā nauda nav deklarēta.

Ja pārbaudes gaitā neizdosies noskaidrot skaidrās naudas izcelsmi un radīsies aizdomas, ka skaidrā nauda saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju vai terorisma finansēšanu un proliferāciju, vai ar noziedzīgā nodarījuma mēģinājumu, nauda tiks aizturēta. Ja aizdomas apstiprināsies, skaidra nauda tiks konfiscēta.

Ziņu lente
0