Latvijā palielinās sodu par karoga nepareizu izgatavošanu un izplatīšanu

© Photo Valsts policijaФлажок Латвии
Флажок Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veikti grozījumi Latvijas valsts karoga likumā, saskaņā ar kuriem tiks noteikts bargāks sods par valsts karoga nepareizu izgatavošanu un izplatīšanu.

RĪGA, 20. novembris – Sputnik. Vakar, 19. novembrī, valdība atbalstīja grozījumus Latvijas valsts karoga likumā, saskaņā ar kuriem sods par valsts karoga nepareizu izgatavošanu un izplatīšanu tiks palielināts, vēsta Mixnews.lv. Grozījumi tika nosūtīti izskatīšanai Saeimā.

Ленточки в цветах латвийского флага - Sputnik Latvija
Par dekoratīvā Latvijas valsts karoga vai tā attēla zaimošanu sauks pie atbildības

Administratīvo pārkāpumu kodeksā šāda patvaļība attiecībā uz valsts karogu šobrīd tiek sodīta vien ar 30 eiro sodu analoģiski Latvijas valsts ģerboņa nepareizai izgatavošanai un izplatīšanai, kas, pēc politiķu domām, ir nepietiekams naudas sods par šāda veida likumpārkāpumu. Politiķi izskatīs soda palielinājuma variantu par valsts karoga nepareizu izgatavošanu un izplatīšanu līdz 125 eiro privātpersonām un līdz 250 eiro juridiskajām personām.

Vērts atzīmēt, ka 2018. gada sākumā Latvijas valdība pieņēma likumprojektu, saskaņā ar kuru tika plānots ieviest stingrākas prasības tam, kā ir jāizskatās valsts karogam. Speciālisti atlasīja pareizās nokrāsas un matērijas kvalitāti priekš karoga.

Grozījumus sagatavoja Ārlietu ministrija atbildes kārtā uz vairākām iedzīvotāju sūdzībām par to, ka Latvijā arvien biežāk var redzēt karogus ar nepareiziem toņiem. Pēc konsultācijām ĀM nolēma, ka vienīgajai pareizajai sarkanā nokrāsai uz Latvijas karoga jābūt karmīnsarkanajam.

Российский флаг в салоне автомобиля - Sputnik Latvija
Valsts policija sākusi pārbaudi sakarā ar karodziņu policista mašīnā

Tiesa, uzsākot darbu pie šīs lietas, iestāde nolēma iet līdz galam, nosakot arī materiālu, no kura ir jāizgatavo pareizie Latvijas karogi to iespaidīgākam skatam un ilgmūžībai. Likuma grozījumi paredz arī to, ka Latvijas karogu ražotāju darbu uzraudzīs Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

Aizritējušajās brīvdienās Rīgas blogere Jana Bruka kārtējo reizi nonāca skandāla centrā, šoreiz viņa nofilmējās provokatīvā fotosesijā, kurā meitenes kailumu piesedza vien Latvijas karogs. Sabiedrība nosodīja Brukas rīcību un apsūdzēja karoga apzaimošanā.

Pati Bruka apgalvo, ka fotosesija netika iecerēta kā aizvainojoša, tieši pretēji, meitene grasījās nodemonstrēt savas patriotiskās izjūtas Latvijas Neatkarības dienas priekšvakarā.

Ziņu lente
0