Latvijas IeM nepietiek deviņu miljonu robežas iekārtošanai ar KF

© Sputnik / Игорь МейденНа стыке границы России, Латвии и Беларуси
На стыке границы России, Латвии и Беларуси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšlietu ministrijai piešķīra par maz līdzekļu robežjoslas iekārtošanai visas robežas garumā ar Krieviju.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Latvijas IeM nepietiek 9 miljonu eiro robežjoslas iekārtošanai ar Krieviju, raksta BB.lv.

"Visas 283 kilometrus garās Latvijas-Krievijas robežas joslas iekārtošana ir valsts un Eiropas Savienības mēroga prioritāte, bet no nepieciešamā finansējuma darbu pabeigšanai visā minētajā ārējās robežas posmā 10 293 000 eiro apmērā joslas izbūvei un žoga uzstādīšanai Ministru kabinets līdz šim ir atbalstījis finansējumu 1 158 000 eiro apmērā jeb tikai 11% no nepieciešamās summas," teikts ministrijas ziņojumā, kuru otrdien prezentēja Latvijas valdības sēdē.

Patlaban Alūksnes novadā robežas posmā 45,3 kilometru garumā 33 kilometros iekārtota patruļas taka un 24,9 kilometros uzbūvēts žogs. IeM cer, ka Latvijas valdība piešķirs nepieciešamos līdzekļus pilnā apmērā.

Забор на границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Euronews: priekš kam Latvija uzbūvējusi jaunu "Berlīnes mūri"

Valsts Robežsardzes prognozes 2019.-2020. gadam apstiprina, ka Alūksnes novadā un visas robežas garumā saglabājas augsts kontrabandas un nelegālās imigrācijas risks. Līdzekļu piešķiršana valsts robežas iekārtošanai ievērojami samazinātu šo risku.

Šī gada martā Latvijas varasiestādes paziņoja par 93 kilometrus gara dzeloņdrāts žoga būvniecības pabeigšanu uz robežas ar Krieviju, kura augstums atsevišķos posmos sastāda 2,7 metrus.

Taču veicot vairākus miljonus vērto kustības detektoru iepirkumus, acīmredzot tika pieļauti nopietni pārkāpumi. Latvijas IeM Iekšējās drošības birojs aizturēja divas augsta līmeņa Robežsardzes amatpersonas un vairākus uzņēmējus sakarā ar apsūdzību par krāpšanos un kukuļņemšanu.

Ziņu lente
0