Mediju politika Latvijā sabrūk: žurnālisti kritizē LNT slēgšanu

CC0 / pxhere / Просмотр телевизора
Просмотр телевизора  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienu no vecākajiem ziņu dienestiem Latvijā var atlaist dažās stundās, un nav neviena, kam to aizstāvēt.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Šobrīd visi telekanālu LNT un TV3 darbinieki kļuvuši par Excel tabulas vienībām, un maz kurš te saprot, kas notiek patiesībā, norādīja TV3 raidījuma Nekā personīga autori.

Pēc viņu sacītā notiekošais liecina, cik neaizsargāts ir žurnālistu darbs valstī.

"Prozaiski runājot, dažu stundu laikā ir iespējams "izslēgt gaismu" vienā no senākajiem un pamatīgākajiem ziņu dienestiem Latvijā," norāda žurnālisti.

"Un, kā uzzinām šodien, atlaišanas LNT ir tikai sākums. Drīzumā ardievas darbam nāksies teikt daudziem kolēģiem TV3," tiek ziņots raidījumā.

Илья Козырев - Sputnik Latvija
Latviešu patērētāju loks sašaurinās: viens telekanāls pazudīs

Mediju grupa All Media Baltics no decembra strādās Baltijā ar zīmolu TV3. paredzētas izmaiņas grupas telekanālu darbā, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā. All Media Baltics paplašinās TV3 piedāvāto ziņu apjomu, pārceļot uz turieni lielāko daļu satura, kuru veido LNT ziņu dienests. Tāpat tiks izveidots vienots ziņu dienests.

Ja LNT un TV3 reorganizācija nozīmētu žurnālistikas kvalitātes uzlabojumus, jaunus raidījumus un lielas reformas, skatītāji būtu tikai un vienīgi ieguvēji, taču pagaidām viņi būs galvenie cietušie reorganizācijas rezultātā, uzskata žurnālisti. Viņi atgādina, ka patiesību var noskaidrot, kad ir apspriešana un viedokļu daudzveidība.

Nekā personīga veidotāji kritizē arī haotiskās un neprofesionālās valsts darbības mediju politikas jomā.

"Mediju politika Latvijā ir izgāzusies. No žurnālistikas kvalitātes viedokļa šādas būtiskas pārmaiņas notiek laikā, kad nav neviena, kurš ar savu vārdu un autoritāti varētu nostāties žurnālistu pusē," norādīja programmas veidotāji.

Ziņu lente
0