Jūrmala varētu atjaunot iebraukšanas maksu visa gada garumā

CC BY 2.0 / patrick janicek / JOMAS IELAЮрмала улица Йомас
Юрмала улица Йомас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalas dome varētu aktualizēt jautājumu par maksas iebraukšanu pilsētā visa gada garumā, nevis tikai vasaras sezonā; iedzīvotāji sūdzas par tranzīta plūsmas pieaugumu rudenī un ziemā.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Jūrmalas dome, iespējams, varētu atkal izvērtēt ieceri atjaunot iebraukšanas maksu Jūrmalas pilsētā uz visu gadu, nevis tikai vasaras sezonā, informēja Jūrmalas domes opozīcijas deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš, vēsta jauns.lv.

Жилой комплекс Park Residences - Sputnik Latvija
Jūrmala aizmirsusi "treknos gadus" un krievu bagātniekus: kas šodien pērk mājokli kūrortā

Deputāts atgādināja, ka šonedēļ Jūrmalas domē tika skatīts pašvaldības IT nodaļas nākamā gada budžeta projekts. Debatēs noskaidrojās, ka nodaļai varētu būt nepieciešams papildu finansējums, ja tiks pagarināta iebraukšanas maksas kontroles sezona.

Domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe atzīmēja, ka jautājums par maksas iebraukšanu pilsētā vsa gada garumā turpinās jau no 2014. gada. Arī patlaban tas diskutēts, jo iedzīvotāji sūdzas – rudenī un ziemā pieaug tranzīta plūsma cauri pilsētai. Tomēr konkrēti lēmumi kompetentajās komitejās vēl nav pieņemti.

Dome apgalvo, ka jautājums nav nodots komisijām un nekādas izmaiņas nav gaidāmas. Tomēr R.Parasigs-Parasiņš ir pārliecināts: ja reiz jautājums pieminēts domes IT departamenta budžetā, šī ideja patlaban ir aktuāla.

Šāda sistēma pastāv kopš 1996. gada, taču no 2013. gada maksa tiek iekasēta tikai vasaras periodā. Viens no tās mērķiem ir samazināt mašīnu plūsmu, kā arī parūpēties par gaisa kvalitāti. Kaut arī pašvaldība norādījusi, ka operatīvajam transportam atļauts iebraukt pilsētā bezmaksas, valsts iestāžu vai uzņēmumu darbiniekiem arī jāmaksā. Gadījumā, ja viņiem jāiebrauc Jūrmalas centrā darba lietās, viņi var saņemt 50% atlaidi.

Солдаты ВСУ - Sputnik Latvija
Vienus – ārstēt, citus – sēdināt cietumā: Jūrmalā ieradīsies karavīri, kuri karoja Donbasā

Transporta līdzekļiem ar pilno masu līdz 3,5 t caurlaide 7 dienām maksā 10 eiro, 30 dienām – 31 eiro, 90 dienām – 55 eiro, visam periodam – 107 eiro.

Bez maksas pilsētā var iebraukt Jūrmalā reģistrētie iedzīvotāji vai nekustamo īpašumu īpašnieki, kā arī juridiskās personas, kuru juridiskā adrese ir Jūrmalā.

No apmaksas atbrīvoti transporta līdzekļi, kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus-invalīdus, kā arī invalīdus ar pārvietošanās grūtībām. Bezmaksas caurlaidi var saņemt transportlīdzeklis, kas pieder Černobiļas AES avārijas seku likvidācijas dalībniekiem. Šim nolūkam likvidatoru statusu saņēmušajai personai jāiesniedz pieteikums pašvaldības klientu apkalpošanas centrā, uzrādot apliecību.

Ziņu lente
0