Protestu akcijas dalībniece: Krievija ir mūsu vienīgā cerība

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Protesta akcija pie SaeimasМноготысячная акция протеста медиков и противников краевой реформы у Сейма
Многотысячная акция протеста медиков и противников краевой реформы у Сейма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēki politiķiem traucē, viņi vēlas tikai poligonus veidot, bet pie Krievijas robežas uzbūvējuši žogu, lai arī Latvijai neizdosies izķepuroties no parādiem bez Krievijas, bija sašutusi mītiņa dalībniece.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Mediķu un administratīvi teritoriālās reformas pretinieku protesta akcijā kāda tās dalībniece pauda negaidītu viedokli par to, kas patiesībā ir Latvijas ienaidnieks un kas varētu tai palīdzēt.

Šonedēļ pie Saeimas ēkas vienlaikus noritēja divas protestu akcijas: mediķi iebilda pret nepietiekamo veselības aprūpes finansējumu un pieprasīja solīto algu pieaugumu, bet pašvaldību pārstāvji protestēja pret administratīvi teritoriālās reformas projektu.

Акция протеста медиков возле здания Сейма в Риге - Sputnik Latvija
Cik pelna ārsti Latvijā

Abu akciju dalībnieki neko nepanāca: politiķi atvainojās ārstiem par to, ka velti solījuši algu pieaugumu, un ar balsu vairākumu atbalstīja administratīvi teritoriālo reformu pirmajā lasījumā. Starp tiem, kuri ieradās pie Saeimas 7.novembrī, bija arī Inese no Jūrmalas. Viņa izteica savas domas par to, kam patiesībā izdevīga novadu reforma un pārējās politiķu darbības.

"Ja mēs to visu tā dziļāk paskatāmies, tad dotajā brīdī Latvijas ārējais parāds, kopējais, ne tikai kā valsts, bet arī privātpersonu, ir 40 miljardi. To var smuki apskatīties, ir pieejama tāda lapa. Saprotiet, mūsu mazā valstiņa ir parādā pārējiem četrus budžetus. Kā jūs iedomājaties, kādas vairs šeit ir mūsu noteikšanas tiesības vai kādas vispār reformas iespējamas šajā valstī?

Protams, ka mēs esam vienkārši ietekmes zona citiem ieinteresētajiem, kas mūs tagad var izmantot saviem mērķiem... Es domāju, ka, protams, visa šī teritoriālā reforma manā uztverē, atbilst Pabrika kunga vēlmēm – viņš pats ziņoja, ka mums Latvijā vajag katrā novadā pa poligonam. Es domāju, lai varētu veiksmīgi attīstīt poligonus, vienkārši no turienes vajag izdzīvot cilvēkus, jo viņi katrā ziņā traucēs. Bez tam vienā intervijā viņš tik skarbi izteicās, teica, "tos vecos jau mēs nevaram tā kā izdzīt, mēs viņiem atļausim tur nomirt". Es domāju, tas vairs pat nav cinisms, tas ir reāls genocīds pret valsti.

Министр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
"Pūce tur Latvijas iedzīvotājus par muļķiem": kas neapmierina novadu reformas pretiniekus

Es domāju, kamēr mēs dzīvosim tā, kā mums ir, no tiem parādiem mēs reāli ārā netiksim. Mums nekādā veidā netiek atbalstīta nekāda ražošana vai kaut kādā veidā nopelnīt. Viss mums tikai samazinās, ne mums tranzīts, ne kaut kas...

Protams, tas, ka lielākais ienaidnieks mums esot Krievija. Es domāju, tā bija vienīgā iespēja atrauties no tiem parādiem. Krievija ir milzīgs tirgus. Viņa mums ir garākā robeža. Kāpēc mēs taisām tur sētu, izdodam miljonus? Labāk uzceļam tur cūku fermas, pārdodam viņiem gaļu un nopelnām? Nu, man tā liekas..." viņa pastāstīja.

Ziņu lente
0