Četrus gadus ilga būvniecība: Rīgas lidostas pasažierus aicina samierināties

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas lidostā sāks būvēt Rail Baltica staciju, savukārt Rīgā – jaunu dzelzceļa līniju virzienā uz lidostu.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Pasažieriem un lidostas "Rīga" apmeklētājiem ir jāpierod pie domas, ka lidostas teritorijā vismaz četrus gadus notiks intensīva būvniecība, raksta Tvnet.

SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas", kurš atbild par projekta Rail Baltica īstenošanu Latvijā, paziņojis par starptautiskā konkursa pirmo kārtu ar mērķi atrast augsti kvalificētus, iepirkuma prasībām atbilstošus celtniekus Rail Baltica stacijas ēkas lidostā, kā arī estakādes, pievedceļa, uzbēruma, sešu kilometru dzelzceļu sliežu posma un ceļu pārvada pāri K. Ulmaņa gatvei būvniecībai.

Зал ожидания аэропорта Рига - Sputnik Latvija
"Come on, airBaltic, tu pavadi cilvēkus no Latvijas!" Pasažiere šokā no personāla draudiem
Konkursa izsludināšanai veltītajā preses konferencē satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzsvēra, ka dzelzceļa līnija Rail Baltic nodrošinās iedzīvotājiem un Latvijas uzņēmumiem daudz efektīvāku satiksmi ar Eiropu, Baltiju, kā arī pašā Latvijā.

Saskaņā ar projektētāju aprēķiniem, brauciens no lidostas uz Rīgas centru pa jauno līniju aizņems 8 minūtes, līdz Tallinai – 1 stundu un 52 minūtes, savukārt līdz Varšavai 4 stundas 53 minūtes.

Dzelzceļa stacijas Rail Baltica būvniecība lidostā "Rīga", saskaņā ar prognozēm, izmaksās 250-280 miljonus eiro, taču konkrēta summa tiks nosaukta būvniecības iepirkuma otrās kārtas izsludināšanas laikā.

Ziņu lente
0