Latviju applūdinās, ceļus noskalos: sinoptiķi izsludina dzelteno brīdinājumu

CC BY-SA 2.0 / Paul Hamilton / WaterГрунтовая дорога в ямах
Грунтовая дорога в ямах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilgstošas un spēcīgas lietavas Latvijai ir nodrošinātas vairāku dienu garumā: no grants ceļiem var nepalikt nekas.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas prognozēm, ciklons atnesīs Latvijai ilgstošu lietu, kurš nebeigsies arī otrdien, 5. novembrī, vēsta Mixnews.lv.

Meteorologi izsludinājuši dzelteno brīdinājumu, kas nozīmē potenciālu bīstamību. Lielākajā daļā Latvijas teritorijas, tostarp Rīgā, var izkrist no 15 līdz 25 mm nokrišņu. Savukārt Vidzemi un Zemgali applūdinās visvairāk.

Kurzemes piekrastē vēja ātrums sasniegs 15-19 m/s. Toties gaisa temperatūra Latvijā vidēji būs no +5 līdz +10 grādiem. Rīgā gaidāmi +9…+10 grādi.

Meteorologs Jānis Trallis prognozē, ka lietus līs visu nakti no pirmdienas uz otrdienu. Un arī otrdien lietus nebeigsies.

Spēcīgas lietusgāzes attiecīgi siltā laikā visticamāk maz ko atstās no grants ceļiem Latvijā. "Latvijas Valsts ceļi" skaidro, ka ilgstošu lietavu laikā grants ceļi kļūst mitri, tie intensīvāk zaudē nestspēju, uz seguma ātrāk veidojas bedres. Izbraukt cauri šiem ceļiem ir praktiski neiespējami.

Toties Latvijas ceļu remontdarbos tiek izsludināts tehnoloģisks pārtraukums remontdarbi dažviet vēl notiek, taču lielākoties sezona ir slēgta.

Tostarp uz Jūrmalas šosejas plāno atvērt abas joslas jau līdz šīs nedēļas vidum. Ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā saglabāsies.

Ziņu lente
0