Aizveriet logus, izveidojiet ūdens un pārtikas rezervi! Rīgā plosās vētra

© pixabay / ykaiavuПоваленное дерево
Поваленное дерево - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā plosās vētra: iespējami traucējumi elektroenerģijā un sakaros, būvkonstrukciju sabrukumi, nogāzti koki. Lietotāji jau publicē postījumu fotogrāfijas sociālajos tīklos.

RĪGA, 27. oktobris – Sputnik. LTV7 Krievu apraides Facebook lapā publiskota publikācija ar bīstamības brīdinājumu. Latvijā plosās stihija. Vētra sasniegusi Vidzemi un Rīgu. Turklāt piekrastē vējš sasniedzis 25-27 m/s un norims tiksi pirmdienas, 28. oktobra, vakarā.

Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests norāda, ka viesuļvētras dēļ iespējami traucējumi elektroenerģijas un sakaru padevē, nogāzti koki un pat būvkonstrukciju sabrukumi.

VUGD aicina pārdomāti sagatavoties: uzlādēt mobilos telefonus, nostiprināt nestabilas konstrukcijas uz balkoniem un dārzos, aizvērt ciet logus, paslēpt mājdzīvniekus, neatstāt mašīnas zem kokiem, izveidot ūdens un pārtikas rezervi, sagatavot lukturi.

Par nelaimes gadījumiem jāziņo pa tālruni 112. Par bojājumiem jāziņo pa tālruni 80200404.

Sociālajos tīklos lietotāji jau publicē fotogrāfijas ar postījumiem, ko atnesusi vētra, un brīdina, kādos rajonos labāk neatrasties uz ielas. Fotogrāfijās ir ar saknēm izrauti koki un salauzti žogi.

Tostarp kāda Facebook lietotāja vēršas pie mašīnu īpašniekiem, kuri ir novietoti pie rekonstruētā Maxima lielveikala Saharova ielā.

"Laikapstākļu dēļ nestabilās stalažu konstrukcijas krīt no vēja brāzmām!!! Parūpējieties par saviem TL (transportlīdzekļiem)! Šiku vakaru visiem! P.S. Dzeņu 2 – atkritumu konteineri krīt uz mašīnām! Īsāk sakot, Pļavnieki, jūs tur turieties!" teikts paziņojumā.

Cits lietotājs publicējis Ķengaraga promenādē nogāzta koka fotogrāfiju.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Edgars (@edru85)

Meteorologi iepriekš brīdināja par gaidāmo vētru. Solīja vēju līdz 25 m/s un trīs metrus augstus viļņus Rīgas jūras līcī.

Ziņu lente
0