Gandrīz 4000 eiro: "nabadzīgākais" Latvijas vadītājs saņems algas pielikumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai Latvijas Datu valsts inspekcijas direktorei nebūtu kauns kolēģu-vadītāju priekšā, Saeimas deputāti nolēmuši paaugstināt viņai algu līdz 3 955 eiro mēnesī.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Datu valsts inspekcijas direktore Daiga Avdejanova saņēma vien 2 778 eiro mēnesī - viņas algas apmērs bijis zemāks, nekā citu iestāžu vadītājiem, vēsta Mixnews.lv.

Turklāt 2 778 eiro alga bija nesamērojami zema atbildības apmēram, kura gulstas uz Datu valsts inspekcijas direktora pleciem.

Rezultātā Valsts un pašvaldību pārvaldes lietu komisija sasauca dažas sēdes, apspriedās un nolēma, ka situācija ir jālabo. Tagad, pēc 2020. gada budžeta pieņemšanas, Datu valsts inspekcijas direktora mēnešalga beidzot sastādīs 3 955 eiro.

Премьер Кришьянис Кариньш на акции протеста Латвийского профсоюза работников образования и науки - Sputnik Latvija
Politika
"Arī politiķi ir cilvēki": piemaksai deputātiem nauda ir atrasta, bet pedagogiem – ne

Iepriekš Latviju, var teikt, satricināja ziņa par to, kā parlamentārieši nolēmuši rīkoties ar 2020. gada budžetu. Sputnik Latvija rakstīja, ka nākamā gada budžets pagaidām apspriests vienīgi valdībā, taču parlamentā jau ir sākusies tā kritizēšana.

Viens no kritikas iemesliem – koalīcija atteicās paaugstināt pedagogu algas atbilstoši Izglītības likumā apstiprinātajam grafikam. Turklāt valdošās partijas "aizmirsa" solījumu veselības aprūpes nozares darbiniekiem, – veikt kārtējo algu palielinājumu nākamgad. Sevišķi skandalozi tas izskatās prezidenta iniciatīvas fonā, kuru atbalstīja valdošās koalīcijas deputāti, – par 4,5 miljoniem eiro palielināt politisko partiju finansējumu, lai padarītu tās mazāk atkarīgas no privātiem sponsoriem.

Ir informācija par to, ka Saeimas algu palielinājumam 2020. gadā ieplānots finansējums 524 740 eiro apmērā, prezidenta kancelejā – 474 040 eiro apmērā. Turklāt valsts ierēdņiem plānos atļaut tērēt budžeta naudu korporatīviem pasākumiem. Vēl 570 429 eiro ir nepieciešami elektroniskās balsošanas sistēmas nomaiņai sēžu zālē un pasākumiem par godu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienai.

Par 1 823 185 eiro paredzēts palielināt izdevumus drošības pasākumu veicināšanai, Saeimas ēkas pielāgošanai noteiktiem darba apstākļiem, aparatūras nomaiņai sēžu zālē un informācijas sistēmu atjauninājumiem. Un tā tālāk.

Tādēļ neizbrīna tas, ka Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība apsver iespēju sarīkot protesta akcijas, mediķi draud sākt streiku, savukārt Internetā, sabiedrisko iniciatīvu portālos izsludināta parakstu vākšana par likumprojektu, kurš aizliedz steidzamu partiju finansējuma palielinājumu.

Ziņu lente
0