Par Latviju stāsta šausmu lietas: ārlietu ministrs pastāstīja, kā "piesedz" valsti

© Lithuanian Ministry of Foreign AffairsМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pastāstīja, kā saglabāt seju jebkādos apstākļos. Izrādās, vajag pareizi izskaidrot visu valstī notiekošo, arī SS leģionāru maršu 16.martā un ekonomiskās mahinācijas.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Šķiet, Latvijas iedzīvotāji un politiķi ir vainojami par klibojošo valsts tēlu, lai arī par to vajadzētu rūpēties ne tikai Latvijas Institūtam, bet arī visiem iedzīvotājiem, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Par to, kā saglabāt seju jebkādos apstākļos, Rinkēvičs pastāstīja Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē, vēsta Mixnews.lv. Tiesa, ministrs runāja ne tikai par ekonomisko stāvokli un nodokļiem. Sēdē tika apspriests finansējums Latvijas Institūtam, un Rinkēvičs atsauca atmiņā SS leģionāru gājienu un Latvijas koptēlu.

Politiķis atgādināja, ka LI strādā tikai četri cilvēki – tā ir mazākā iestāde valstī, un nevar cerēt, ka viņi spēs vieni paši veidot Latvijas pozitīvo tēlu. Tāpēc pie tā jāstrādā visiem. Kā to paveikt? Skaidrot!

"Daudzi nesaprot, ka ir jāskaidro, piemēram, par 16.martu, par visu kopējo Latvijas tēlu," piebilda ministrs.

Viņš piebilda, ka LI nespēj viens pats labot valsts šaubīgo ekonomisko reputāciju, ko aptraipījušas nejaukas lietas finanšu jomā. No vienas puses, ministrs apgalvoja, kolēģi dara visu iespējamo, lai labotu Latvijas tēlu, no otras puses, pat politiķi un ierēdņi var pastāstīt šausmu lietas par Latviju. Un Rinkēvičs ir spiests saglābt situāciju.

"Mums jāpadomā par kopējo naratīvu. Reizēm Latvijas amatpersonas izstāsta tādas lietas par valsti, ko es kā ārlietu ministrs ar šausmām kaut kā cenšos piesegt," stāstīja Rinkēvičs.

Galu galā lemts, ka LU saņems nelielus papildu līdzekļus 2020.gadā. Tiks segts komunālo maksājumu deficīts un portāla latvia.eu uzturēšana. Taču, Rinkēvičs atzīmēja, ar to nav īpaši līdzēts.

Protams, nav viegli uzturēt Latvijas labo tēlu. Nav zināms, kā izskaidrot pasaulei SS leģionāru godināšanu un gājienu 16.martā. Varbūt LI kaut ko izdomās, kad saņems papildu naudu. Tomēr diezin vai. Vienmēr būs tie, kas saliks visu pa vietām.

Директор фонда Историческая память, научный сотрудник Института российской истории Российской академии наук РАН Александр Дюков - Sputnik Latvija
Djukovs: Pabrika runa par latviešu SS leģionāriem – par traku pat Latvijā

Par to, kā augstas amatpersonas apkauno Latviju, nesen atgādināja bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns. Viņu šokēja aizsardzības ministra Arta Pabrika runa piemiņas pasākumos Mores pagastā – politiķis uzslavēja Waffen SS leģionārus un aicināja tos godāt. Un neviens valdības loceklis nez kāpēc neatbildēja uz šo izlēcienu, kas nepārprotami kaitē valsts tēlam.

Neatbildēja arī Rinkēvičs, kurš apgalvo, ka ir spiests "visus piesegt". Neatbildēja prezidents Egils Levits, kura tautiešus – simtiem tūkstošu cilvēku – noslepkavoja nacisti.

Jurkānu pārsteidza, kā Latvijas varasvīri atļaujas tā apkaunot valsti. Viņš akcentēja: valdība demonstrē nekompetenci visās lietās, un viņam ir kauns par to, ko politiķi dara Latvijā un kā pārstāv valsti pasaulē.

Jurkāns atzīmēja, ka daudzie skandāli ap Latvijas ministriem, kuri pamanās ierunāties nevietā un nelaikā, nepārprotami liecina: viņi nesaprot, kādu darbu dara, nezina, ko dara, viņi vienkārši "spēlē valsti", kā bērni.

Ziņu lente
0