Jurkāns: politiķi "apcērt" Latvijas iedzīvotājus kā okupētu cilti

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Юрканс
Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc PSRS sabrukuma Latvijas varasiestādes sākušas izturēties pret iedzīvotājiem kā pret okupētu cilti, tiecoties to vien darīt, kā piebāzt savas kabatas, uzskata Jānis Jurkāns.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Kamēr pilsoņi nesāks balsot apzināti un prasīt politiķiem sniegt atbildes, Latvijā turpinās dzīvot nabadzībā, paziņoja bijušais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns radio Sputnik intervijā.

Latvija arī pēc gandrīz 30 gadiem kopš neatkarības atjaunošanas ir un paliek nabadzīga valsts: politiķi to vien dara, ka dala tos 10 miljardus ienākumu, taču visām jomām nepietiek. Galvenās nozares – tranzīts un bankas – turpina veiksmīgi iznīcināt, toties priecājas par nejauši "nokritušajiem" budžetā 30 miljoniem eiro, kuri tika konfiscēti ukraiņiem, paziņoja bijušais Latvijas premjers Vilis Krištopāns.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
"Kauns kļūt par apkaunojumu starptautiskā arēnā": Jurkāns par Latvijas politiķiem

Komentējot viņa sacīto, bijušais Latvijas ĀM vadītājs Jānis Jurkāns pateica, ka pēc 1993. gada, pēc 5. Saeimas vēlēšanām, politiķi sāka izturēties pret iedzīvotājiem kā pret okupētu cilti.

"Pie varas sāka nākt "blatņiki" un "otrās šķiras" cilvēki. Viņi sāka laupīt, apzagt savu valsti," paziņoja Jurkāns Sputnik Latvija intervijā.

Viņš norādīja, ka 2016. gadā Eiropas Parlamenta komisija publicēja slēdzienu par korupcijas līmeni ES valstīs, un, saskaņā ar šo dokumentu, Latvija katru gadu "nozog sev" 3,5-5 miljardus eiro. Tā ir gandrīz puse no tā brīža budžeta.

"Es gaidīju, ka tiks izveidota komisija, kā jau Saeimā ir pieņemts, lai precizētu: kurš zog, kur zog. Bet nekā – viss stāv klusu… Lūk kādēļ Latvija velkas Eiropas Savienības nabadzīgo valstu priekša, lūk kādēļ mums ir katastrofa gan medicīnā, gan izglītībā. Tā nu mēs turpinām dzīvot, un dzīvosim, kamēr vēlēšanās ies auni, sitīs bungas, ādas bungas dod paši auni," nobeigumā sacīja bijušais Latvijas ĀM vadītājs.

Юрканс: жители Латвии - оккупированное племя, которое "стригут" политики
Ziņu lente
0