Sezona turpinās: Latvijas mežos atkal izglāba apmaldījušos sēņotājus

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasСбор грибов
Сбор грибов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Siltajās dienās, kuras bija atnākušas Latvijā, četri sēņotāji nespēja pašu spēkiem izkļūt no meža; palīgā ieradās glābēji ar tehniku.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Četri cilvēki apmaldījās Kandavas novada mežā aizritējušajā sestdienā, vēsta Mixnews.lv  ar atsauci uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD pārstāvi Intu Palkavnieci.

Izvest cilvēkus izdevās pateicoties operatīvās mašīnas skaņas signālam, vadoties pēc kura nomaldījušies arī izgāja no meža.

Грибы - Sputnik Latvija
Zemessardze komentējusi sēņotāju apšaudi Daugavpils novadā

Sēņu sezonas laikā policija lūdz sēņotājus neaizmirst par drošu pārgājienu noteikumiem mežā. Sēņot ir jāiet pazīstamās vietās, neiebrist tālu mežā, turēties tuvu takām, atgriezties mājās pirms tumsas iestāšanās. Un lūdz iedzīvotājus, kuri pamana mežā staigājošus sirmgalvjus, noskaidrot, vai viņiem viss ir kārtībā un vai viņiem nav nepieciešama palīdzība.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka 2019. gada septembra beigās Beberliņu ūdenskrātuvē tika atrasts 80 gadus vecas sievietes līķis, kura devās uz mežu sēņot un pazuda. Trīs dienas viņu meklēja policija, glābēji, Nacionālie bruņotie spēki, bezvests.lv un vietējie iedzīvotāji, tika piesaistīti mednieki ar termokameru un NBS helikopters.

Taču no helikoptera sievieti saskatīt neizdevās, jo viņa bija ģērbusies tumšās drēbēs, mobila telefona viņai nebija līdzi, kas apgrūtināja meklējumus.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas priekšnieks Renats Astrausks iesaka uzstādīt mobilo lietotni Mana drošība. Apmaldīšanās gadījumā to varēs atvērt, nospiest pogu un nosūtīt koordinātes, un glābēji zinās, kur tieši atrodas cilvēks.

Ziņu lente
0