Oļegam Burakam draud naudas zaudēšana, kas tika atlikta dēla-invalīda operācijai

© Sputnik / Sergey MelkonovБанк Luminor
Банк Luminor - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luminor banka pieprasa spiegošanā apsūdzētajam Oļegam Burakam slēgt kontu divu nedēļu laikā, savukārt Valsts drošības dienests aizliedz viņam pārvaldīt naudu kontā.

RĪGA, 26. septembris – Sputnik. Bijušajam Latvijas IeM virsniekam, kuru apsūdz spiegošanā Krievijas labā, radušās jaunas problēmas – finansiālas. Luminor banka grasās slēgt viņa kontu.

Buraks saņēmis paziņojumu, kurā viņam likts pārvest naudu citā bankā līdz 14. oktobrim. Ja viņš to neizdarīs, Luminor draud piemērot soda sankcijas, līdz pat pilnai summas konfiskācijai.

Luminor bankas kontā Burakam glabājas 22 tūkstoši eiro, tie tika uzkrāti dārgai dēla operācijai: Romāns Buraks kopš 19 gadu vecuma ir paralizēts muguras smadzeņu bojājuma dēļ un pārvietojas invalīdu ratiņkrēslā.

Подозреваемый в шпионаже в пользу РФ Олег Бурак в здании Видземского суда в Риге - Sputnik Latvija
Oļegs Buraks - vai viegli būt godīgam policistam?

Turklāt problēma pat nav tajā, ka Buraks atrodas Rīgas Centrālcietumā: naudas pārvedumu varētu īstenot radi ar pilnvaras palīdzību. Taču Valsts drošības dienests (VDD) vēl izmeklēšanas posmā arestēja Buraka kontu. Tas nozīmē, ka viņš nav tiesīgs pārvaldīt savu naudu, kas atrodas kontā, tostarp – izņemt to vai pārvest citā bankā.

Advokāte Imma Jansone vērsusies tiesā, kur šobrīd tiek izskatīta Buraka lieta, ar lūgumu kaut kādā veidā iejaukties situācijā, taču tiesnesis atbildēja, ka šādi jautājumi nav viņa kompetencē.

Iespējamā izeja no strupceļa: Buraks dod rīkojumu bankai pārskaitīt naudu kāda ģimenes locekļa kontā. Ja banka neizpildīs rīkojumu, tad pati pārkāps savu prasību. Bet ja izpildīs, tad nonāks konfliktā ar VDD, kurš arestējis kontu, taču tā vairs nebūs Buraka problēma. Šādu rīcības variantu advokāte Jansone grasās piedāvāt savam klientam.

Pensionēto IeM virsnieku-leitnantu Oļegu Buraku VDD arestēja pērnā gada rudenī. Viņam tika izvirzīta apsūdzība pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem, taču galvenā un vissmagākā – apsūdzība spiegošanā Krievija labā. Patlaban notiek tiesas sēdes, Buraks neatzīst sevi par vainīgu spiegošanā. Spriedums gaidām šī gada beigās vai arī nākamā gada sākumā.

Ziņu lente
0