Pentagons uzskata, ka zaudējis militāro pārākumu pār Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovРазгрузка и каска солдата США
Разгрузка и каска солдата США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālis Danfords un ministrs Espers, kuri atbild par ASV aizsardzību un drošību, gandrīz vienlaikus atzinuši Krievijas līdera pozīcijas gan militārajā jomā, gan mūsdienu hibrīdkaru jomā.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. ASV un NATO valstis pēdējos gados zaudē militāro pārākumu pār Krieviju, paziņoja ASV Štābu priekšnieku apvienotās komitejas priekšsēdētājs Džozefs Danfords.

Iepriekš ASV aizsardzības ministrs Marks Espers norādīja, ka ASV nav gatavas hibrīdkara – jauno laiku kara – principiem, kurā Krievija demonstrē savu efektivitāti, vēsta Sputnik Igaunija.

Баллистическая ракета Трайдент II D5 - Sputnik Latvija
Pavasara trakums: NATO ieviesīs jaunu stratēģiju Krievijas "kodoldraudu" dēļ

ASV Aizsardzības ministrijas vietne paziņoja: saskaņā ar ģenerāļa Danforda  informāciju, Ziemeļatlantijas alianses valstu aizsardzības ministri atzīst, ka Krievija ir konkurents militārajā sfērā un NATO priekšrocības ir nivelējušās, tāpēc šī gada maijā aizsardzības ministri pieņēma alianses jauno stratēģiju.

Viņš piebilda, ka NATO valstu aizsardzības ministru tikšanās laikā 13.-15.septembrī tika apspriesta NATO kopējā aizsardzības un apturēšanas koncepcija un alianses operāciju pamata koncepcija.

"Mēs ieviešam saskaņotību plānošanā NATO ietvaros un kopā strādājam militārā potenciāla paplašinašanai," teica politiķis.

ASV aizsardzības ministrs: mūsu izaicinājums – izvairīšanās no atklāta konflikta

ASV aizsardzības ministrs, bijušais armijas ministrs Marks Espers konstatēja, ka ASV nav gatavas jaunai kara formai – "netiešai karadarbībai "pelēkajā zonā"". Pēc viņa vārdiem, izvairīšanās no parasta tiešā konflikta kļūst par pārbaudījumu valstij.

Par to Espers pavēstīja, uzstājoties ASV GKS konferencē, informē RIA Novosti.

Tāpēc mēs patlaban vērtējam, kā gatavojas mūsu plāni kampaņām dažādos karadarbības teātros, mēs cenšamies iziet stratēģiskās sāncensības līmenī zem šī līmeņa," teica Espers.

Viņš atzīmēja, ka tas attiecas ne tikai uz ASV militārajiem resoriem.

"Mums labi izdodas militārās operācijas, taču, kad nokļūstam šajā "pelēkajā zonā", kad izvairāmies no parasta konflikta, tas kļūst mums par pārbaudījumu," secināja aizsardzības ministrs. Viņš norādīja, ka Krievija efektīvi demonstrē "pastarpinātu hibrīda kaujas darbību un karadarbības vešanu "pelēkajā zonā".

Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Raķešu līgums vairs nav spēkā esošs: ASV atņēma pasaulei drošības garantijas

Iepriekš vēstīts, ka maija beigās NATO militārā komiteja apstiprinājusi alianses jauno stratēģiju, kuras nolikumi netiek atklāti. Tika paziņots, ka stratēģija vērsta uz "Ziemeļatlantijas alianses adaptāciju aizvien sarežģītākiem drošības izaicinājumiem", kā arī "efektīvas savaldīšanas un aizsardzības" parametru identifikāciju, lēmumu, nākotnes plānu pieņemšanas procesu, "kopējo pūļu saskaņotības" nodrošināšanu.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs jau pirms jaunā dokumenta apstiprināšanas pavēstīja, ka atjaunotā militārā stratēģija vajadzīga aliansei, ņemot vērā "kodoldraudus" no Krievijas puses un jaunos izaicinājumus austrumos un dienvidos.

Ziņu lente
0